U svakoj obitelji postoje, njeguju se i razvijaju vrijednosti na temelju kojih obitelj funkcionira. Te vrijednosti čine sastavni dio odgoja i ključne su za pozitivan razvoj djeteta i roditelja. Neke vrijednosti se nose iz primarnih obitelji, neke ostaju samo na razini riječi, dok se neke istinski žive svaki dan.

Vrijeme održavanja: 28. 4. u 18 sati

Lokacija: Dječja kuća (kontejner) 

Izvođač: Udruga za promicanje dobrobiti djece rane i predškolske dobi RAST (Korana Lisjak i Eda Tomljanović) 

Dob: roditelji

Vrijednosti koje se doista provode u odgoju, u velikoj će mjeri odrediti u kakvu će se osobu razviti dijete. Te će ga vrijednosti pratiti kroz život, utjecati na njegove odnose i odluke, i njih će u konačnici jednoga dana ugraditi u život obitelji koju će sam stvoriti. Koje su to vrijednosti koje će najsnažnije utjecati na dijete, i pomoći mu razviti se u samostalnu i kompetentnu osobu? Na radionici Udruge Rast, roditelji će imati priliku na konkretnim primjerima preispitati svoje stavove o vrijednostima u odgoju, saznati koje su to temeljne odgojne vrijednosti potrebne kako bi svaka obitelj optimalno funkcionirala, te kako pomoću njih izgraditi pozitivne, iskrene i tople odnose s djetetom.  

*U okviru Tjedna dobre dječje knjige, a nastavno na temu radionice, bit će predstavljeni naslovi knjiga poznatog i cijenjenog danskog obiteljskog terapeuta, Jespera Juula

Radionica je namijenjena roditeljima djece rane i predškolske dobi i besplatna je.

Roditelji se na radionicu mogu prijaviti putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/QKF2YKtddz4LZ9HW6

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content