specijalno izdanje radionice arhitekture Minijatura

Vrijeme: 8. 12. u 18:00-19:30

Izvodi: Karla Ritoša

Dob: 8+ godina

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Kada pomislimo na zemlju poput Norveške sigurno nam doziva i slike polarne noći, mirnih, tamnih trenutaka u zemlji prekrivenoj snijegom. I prekrasnih svjetiljki koje razbijaju tamu!

S našom suradnicom arhitekticom istraživat ćemo obrise grada kroz propusnu membranu lampiona. Oblikovat ćemo male noćne lampe Art kvarta i istražiti kakav nam zanimljivi rezultat daje međusobni odnos transparentne podloge i grafike kojom ćemo ju ukrasiti. Međusobni odnosi svjetla i sjene mogu biti moćan ambientalni element u prostoru, a svoj izrađeni lampion možeš ponijeti i kući. Ovdje ili u Norveškoj. 🙂

Karla Ritoša je arhitektica s dvije godine iskustva rada s djecom u svijetu arhitekture. O svijetlu i sjeni je nakon fakulteta učila od najboljeg Zumtobel Lighting stručnjaka, te je u sklopu Minijature iza nje već 50 mentoriranih različitih lampiona i noćnih lampa koje krase dječje sobe.

Aktivnost se odvija kao dio Norveških dana u Rijeci u partnerstvu s Norveškim veleposlanstvom Zagreb. Sve aktivnosti u Dječjoj kući provjerite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content