U sklopu 14. Vriska – riječkog sajma knjiga i festivala autora V.B.Z. u Dječju kuću u četvrtak 16. 9. u 11 sati dovodi Ladu Franić s najnovijom slikovnicom Jakov zna sve.

Dolazak je potrebno najaviti na mail info@djecjakuca.hr.

Jakov zna sve je neobična slikovnica zato što nema početak ni kraj; potiče na prijateljstvo, a ne nudi savjete za zadržavanje prijatelja. Potiče na druženje, a ne nudi rješenja za ugodno druženje i igre. Naslov nam govori o sveznanju, a svima je znano da to ne postoji! Jakov traži da čitatelji sami dokuče rješenja. Jakov nudi čitateljima aktivnost da stvore svoju slikovnicu o njemu i zataknu je u džep na kraju slikovnice.

Jakov je slikovnica s džepom koja traži sretniji kraj i dobre prijatelje. Ne boj se! Zatakni u džep lijepe želje, dobrotu i Azrno hrabrosti! I kreni! Čitaj, maštaj, druži se! Snovi se ostvaruju ako se trudiš – jer nitko ne zna sve, pa ni Jakov!

Autorica Lada Franić (1964., Vrgorac) završila je Filozofski fakultet u Zagrebu, radi kao profesorica hrvatskoga jezika i književnosti u osnovnoj školi. Piše za djecu, aktivna je u poticanju čitanja najmlađih u sklopu projekta „Odgojimo čitatelja“. Objavila je slikovnice Vila Latica i Poziv brezi iz daleka svijeta.

Ilustratorica Maja Beus (1981., Vrgorac) završila je grafički dizajn na Studiju dizajna u Zagrebu, a od 2014.  bavi se isključivo ilustracijom. U dva navrata uključena je u knjigu 100 najboljih ilustratora na svijetu izdavača Taschen.

Partner na organizaciji dječjeg dijela programa je Gradska knjižnica Rijeka.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content