Udruga Plesna radionica M

Udruga je osnovana je 1999. s Milicom Rod kao voditeljicom i od tada se satovi održavaju u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Plesnu radionicu M vode iskusni pedagozi i entuzijasti, profesionalni plesači, solisti baleta HNK Ivan pl. Zajc, članovi hrvatskog društva baletnih umjetnika koji neumorno rade na usavršavanju polaznika te u izvođenju predstava. Pedagozi imaju završene baletne škole u inozemstvu (Rumunjska, Italija), a plesačica Anca Zgurić završila je i baletnu akademiju u Cluj-Napoca, dok je jedan od voditelja – Andrei Koteles, osim nagrade Olga Orlova, dobio i nagradu Grada Rijeke 2010. godine. Michele Pastorini dobio je 1.mjesto za najbolje koreografsko djelo u Beogradu. Za njima su uspješno održane predstave: Konjić Grabonjić, Čipolino, Krcko Oraščić, Mala Vještica, Čarobnjak iz Oza, Alisa u zemlji čudesa, Pepeljuga,  Pinokio, Mala Sirena, Olovni Vojnik, Petar Pan, Šegrt Hlapić, Coppelia, Ljepotica i Zvijer te Aladin. Plesna radionica M dobitnik je 1. mjesta 2017. god. na Euro Dance Challenger u Osijeku, 2. mjesta na natjecanju  Dance star 2018. god. te 1. mjesta na Svjetskom prvenstvu u 2019.god. za klasični balet.

Udruga Flash Dance Unit

Plesna skupina Flash Dance Unit djeluje u Rijeci od rujna 2002. godine te kao neprofitna organizacija želi popularizirati urbane plesne stilove kod djece, mladih, ali i odraslih. Već 18 godina aktivno sudjeluju i na hrvatskim prvenstvima u hip hop i street kategorijama te su 2010. godine na Supertalentu sa svojim voditeljem / koreografom Rentonom Mantilla došli do samog finala. Krenuli su vrlo skromno, s 18 upisanih plesača, ali želja, volja i naporan rad ubrzo ih je doveo do mnogih nastupa. Trenutno broje oko 130 članova koji su podijeljeni u nekoliko grupa. Članovi imaju od 3 do 35 godina. U početku su miksali mnogo stilova, dok se danas prvenstveno bave hip hop-om u kojem se koriste oldschool i newschool plesne tehnike. Osim hip hopa nude i jazz dance, suvremene plesne tehnike, balet, ritmiku za djecu, plesnu igraonicu, a za one koji se više vole rekreirati uz muziku nude: body art fitness, pilates itd. Polaznike Studija vode iskusni pedagozi, dugogodišnji plesači i entuzijasti koji neumorno rade na usavršavanju njihovih plesača i ostvarivanju planiranih programa. Do sada su sudjelovali na mnogobrojnim regionalnim, državnim i svjetskim natjecanjima s kojih se redovito vraćaju sa medaljama i peharima. Uspješno su realizirali plesne predstave: Ples malog pingvina (2012.), Sasvim obični ljudi (2013.) i Palčica (2014.). Njihovi voditelji su višegodišnji plesači Renton Mantilla, Karlo Vukobratović, Paulina Grizelj i Nina Marić.

Događanje je dio manifestacije Zimska priča iz Benčića čiji cjelokupni raspored možete provjeriti i u našem Brickzineu ili portalu Moja Rijeka.

organizira: Grad Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content