Pridružite nam se u plesnoj izvedbi ansambla škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica koja će obuhvatiti prostore prvog kata Muzeja i tamošnje trenutačne izložbe, obnovljenog starog industrijskog mosta i Dječje kuće. Koreografija prati trenutačnu suradnju ansambla s arhitektom Ivanom Juretićem na njegovom projektu „Izvaljeno jaje u gnijezdu” – planinarskom skloništu i promatračnici za ptice na Učki, ali i koreografske eksperimente na temu muzejske izložbe Riječi za gledanje.

Izvedbom se nastavlja dugogodišnja suradnja na nizu interdisciplinarnih umjetničkih edukativnih projekata koje od 2009. organiziraju plesni ansambl Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica s koreografkinjom Kate Foley te Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Plesni zbirkus – festival izvedbenih umjetnosti za djecu, manifestacija je za djecu i odrasle koju osmišljavaju djeca, i koja na različita mjesta u Rijeci dovodi niz predstava suvremenog plesa, novog cirkusa i interdisciplinarnih i kazališnih izvedbi kao i radionica na kojima se djeca mogu upoznati i okušati u vještinama tih izvedbenih područja. Plesni zbirkus jedina je manifestacija u regiji koju selektiraju djeca, čime se jamči zabavan i edukativan program za riječke klince na koji su pozvani i odrasli.

Kako se prijaviti provjerite ovdje.

Susret suradnički podržava Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content