Vrijeme: 18 – 20

Lokacija: Dječja kuća 

Dob: 11 – 14 

Organizator: Gradska knjižnica Rijeka

Izvođač: Vladimir Tomić Mosk

Prijave: prijave.programi@gkri.hr

Radionica je 28. 6. popunjena!

Jeste prepoznali zvuk spreja u naslovu radionoce? E ako jeste ovo je posebno za vas. Ako niste, nema veze, ovdje ćete saznati što to znači. Na radionici, pod vodstvom Vladimira Tomića Moska, u trajanju od dva školska sata, polaznicima će se približiti tehnike kreiranja, konstruiranja i razumijevanja graffiti art ai writinga. 

Iako sinonim za urbanu, uličnu umjetnost, graffiti svoju kreativnu osnovu vuku iz različitih pristupa kreiranja slova, fontova i kaligrafije, otkuda i naziv za praktikante ove suvremene discipline – writeri.

Kroz kratki povijesni prikaz, u prvom dijelu radionice pratit će se razvoj i pristup writinga te utjecaje koji su autori prisvajali i uklapali u svoj izraz, te tako proširivali i obogaćivali urbanu kulturu. 

Od klasičnih rimskih fontova, trodimenzionalnih oblika do suvremenih digitalnih glitcheva, graffiti se svakodnevno osvježavaju i obogaćuju raznim utjecajima, ali i uzajamno postaju inspiracija za mnoge druge oblike vizualnih izražavanja. 

Drugi dio radionice bit će posvećen polaznicima i njihovom okušavanju u crtanje i pisanje.

Radionica je predviđena za deset polaznika od jedanaest do četrnaest godina.

Vladimir Tomić rođen je 1983. godine u Rijeci gdje je završio Školu primijenjenih umjetnosti i diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti, živi i radi u Rijeci. Graffitima i street artom se aktivno bavi od 1998. godine pod pseudonimom Mosk. Sudjelovao je na brojnim graffiti i street art festivalima u Europi, grupnim izložbama i rezidencijama, te nekoliko samostalnih izložbi.

Radovi su mu objavljivani u mnogim svjetskim i domaćim publikacijama i časopisima posvećenim                      urbanoj i graffiti umjetnosti.

Jedan je od pokretača i organizatora Rijeke murala, festivala ulične umjetnosti i murala u Rijeci.

Od 2020. godine, član je HDLU-a.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content