Predstava za najmlađe Sretna kućica autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i u režiji Morane Dolenc nastaje prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana.

Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose plodove. Ova mala putujuća predstava, uz mogućnost održavanja radionica za djecu, približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava “sretna kućica”, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas.

Sretna kućica dio je projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i nastala je u okviru programskog pravca Dječja kuća.

Slikovnica Sretna kućica 2014. godine na sajmu knjige Interliber osvojila je književno-likovnu nagradu Ovca u kutiji za najbolju slikovnicu prema odabiru dječjeg žirija kojeg je činilo 241 dijete u dobi od pet do deset godina. 

Predstava Sretna kućica na 31. poletnom lutkovnom pristanu u Mariboru osvojila je Zlatnu žirafu, nagradu dječjeg žirija za najbolju predstavu festivala, jedinu nagradu koja se na festivalu dodjeljuje.

Autorice Ivana Đula i Milica Sinkauz (prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas)
Redateljica Morana Dolenc
Autorice dramatizacije Ivana Đula i Milica Sinkauz
Dramaturginja Ivana Đula
Scenografkinja i kreatorica lutaka Luči Vidanović
Skladatelj Sandi Bratonja
Oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić
Izvodi Zlatko Vicić

Termini:
Ponedjeljak, 14. lipnja 2021. u 19:00 sati
Utorak, 15. lipnja 2021. u 18:00 sati
Srijeda, 16. lipnja 2021. u 18:00 sati

Preporuka: Ulaznice za predstave GKL Rijeka mogu se kupiti on-line na portalu Mojekarte.hr.

Rezervacije ulaznica: blagajna.gklri@gmail.com

Radno vrijeme Blagajne: sat vremena prije početka predstave na mjestu izvedbe (prizemlje Dječje kuće)   

Napomena: Rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 24 sata prije početka održavanja programa.

Molba: Blokovi sjedećih mjesta sastoje se od dvije, tri ili četiri stolice, ovisno o broju članova obitelji, odnosno grupe koja zajedno dolazi te se publika moli da na taj način rezervira, odnosno kupuje svoje ulaznice.

Cijena ulaznice: 25,00 kuna

organizira: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content