Predstava za najmlađe Sretna kućica autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i u režiji Morane Dolenc nastaje prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose plodove. Ova mala putujuća predstava, uz mogućnost održavanja radionica za djecu, približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava “sretna kućica”, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas.

Sretna kućica dio je projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i nastaje u okviru programskog pravca Dječja kuća.

Slikovnica Sretna kućica 2014. godine na sajmu knjige Interliber osvojila je književno-likovnu nagradu Ovca u kutiji za najbolju slikovnicu prema odabiru dječjeg žirija kojeg je činilo 241 dijete u dobi od pet do deset godina. Sretna kućica prvi je projekt koji Gradsko kazalište lutaka Rijeka realizira u godini u kojoj Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture.

Autorice: Ivana Đula i Milica Sinkauz (prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas)

Autorice dramatizacije: Ivana Đula i Milica Sinkauz
Redateljica:
 Morana Dolenc
Dramaturginja: 
Ivana Đula
Scenografkinja i kreatorica lutaka: Luči Vidanović
Skladatelj: Sandi Bratonja
Oblikovatelj svjetla: Sanjin Seršić

Izvodi: Zlatko Vicić

Termini izvedbe:
Utorak, 30. kolovoza 2022. u 18 sati
Srijeda, 31. kolovoza 2022. u 18 sati

Cijena ulaznice: 30,00 kuna

Ulaznice su u prodaji od 22. kolovoza putem platforme Mojekarte.hr, a mogu se kupiti i sat vremena prije početka predstave na lokaciji izvedbe (u prizemlju Dječje kuće).

organizira: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content