Vrijeme: 10 – 11

Lokacija: Dječji odjel Stribor

Dob: 9 – 11

Organizator: Gradska knjižnica Rijeka

Izvođač: Vedran Bratušek, Marko Hadjur, Vanja Pleše

Prijave: prijave.programi@gkri.hr

Poletite u čaroban svijet junaka i jednoroga kakve još niste vidjeli u prvom nastavku magičnoga pustolovnog serijala prikladnom za obožavatelje Harryja Pottera i Percyja Jacksona.

„Skandar i krađa jednoroga“ vodi vas u svijet krvoločnih jednoroga i hrabrih junaka. U ovoj priči postoje dvije vrste jednoroga: navezani i divlji. Divlji su jednorozi najopakije, najopasnije i najkrvoločnije zvijeri koje možete zamisliti. Oni nisu čupava, prijateljska bića koja smo navikli vidjeti u dućanima s igračkama, na ekranima ili na koricama rokovnika. Ovi su iznimno opasni. Ako na njih nabasate, male su šanse da ćete preživjeti. Navezani su jednorozi također oni smrtonosni i krvoločni, ali su i doživotno vezani za svoga jahača te su za njega spremni žrtvovati vlastiti život.

A. F. Steadman debitantska je autorica iz Kenta u Engleskoj. Od malena je stvarala fantastične svjetove na stranicama svojih bilježnica. Prije nego što se u potpunosti usredotočila na pisanje radila je u pravnom svijetu. No ubrzo je shvatila da ondje ne nalazi dovoljno magije. Stoga je odlučila vlastitim riječima stvoriti čaroban novi svijet u „Skandaru i krađi jednoroga“.

Iako je „Skandar i krađa jednoroga“ njezin debitantski roman, svijet ne pamti kada je jedan dječji serijal podignuo ovoliko prašine, još od objavljivanja prvog nastavka o sad već legendarnom Harryju Potteru. Steadman je za ovaj serijal potpisala sedmeroznamenkasti predujam čime je oboren rekord za najviši predujam za jedan debitantski roman. Skandar je na dobrom putu da osvoji i sedmu umjetnost. U žestokoj borbi koja se vodila u filmskoj industriji, prava za snimanje odnio je Sony Pictures, a A.F. Steadman naći će se u ulozi izvršne producentice. Do sada je „Skandar i krađa jednoroga“ preveden na 38 jezika, a prijevod na hrvatski potpisuje Petra Mrduljaš. Prava stvar za ljubitelje fantastike, a i kvizova jer naravno neće ovo biti neko bla bla predstavljanje.

Ovaj program je dio festivala Dječje kuće “Tobogan “. Cjeloviti program provjerite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content