U Dječjoj kući od 11. listopada kreću pripreme za školu na “djećjokućaški” način. 

Svrha aktivnosti je pripremiti djecu da kroz igru, zabavu i druženje razvijaju samopouzdanje te usvajaju vještine važne za uspješno izvršavanje školskih zadataka. Kroz radionice djeca će saznati što su njihove školske obveze, usvojit će nova znanja i vještine koja pomažu pri svladavanju čitanja i pisanja.

Ciljna skupina polaznika su djeca od 5 do 7 godina. Radionica se odvija jednom tjedno.

Želja je kroz igru osvijestiti sposobnosti koje djeca nose u sebi, razviti njihovo samopouzdanje kako bi s radošću krenuli u školu. Naglasak će biti na savladavanju osnovnih predčitalačkih vještina i predvježbi pisanja, vježbanju fine motorike za pisanje i crtanje, naučiti raditi u paru ili u grupi i osvijestiti prostorne odnose. Naglasak će biti na razvijanju kreativnosti i želje za stjecanjem znanja. Važno je djecu naučiti da ih pogreške ne trebaju obeshrabriti.

Važnu ulogu ima i razvijanje socijalizacije kroz upoznavanje novih prijatelja i snalaženje u novoj okolini u kojoj treba poštivati pravila grupe.

Gumice, šiljila, olovke u ruke!

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a uvjet sudjelovanja je članstvo u Gradskoj knjižnici Rijeka. Prijave za sudjelovanje su obvezne i primaju se ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content