U vjetrovitom gradu kao što je naš grad Rijeka, koji je kao takav poslužio i kao inspiracija za kulisu Balthazargrada veselje će zasigurno donijeti maštovite i šarene vjetrenjače. Stoga vas pozivamo da se u popodnevnom piknik programu otvorenja ovogodišnjeg festivala Tobogan upustite s nama u izradu ovih šarenih papirnatih vrtilica uz posebne efekte POSCA i Uni-ball Paint markera na Fabriano papirima.

vrijeme: 28. 6. / 17 – 20 h (drop in radionica / upadaš na radionicu kada dođeš na red)
mjesto: dvorište “Benčić”/ ispred Dječje kuće
organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, u suradnji s Eurotrade d.o.o.
voditelji: tim Muzeja moderne i suvremene umjetnosti
dob: 6+
prijave: slobodno sudjelovanje

_

Eurotrade d.o.o. je vodeća tvrtka u području uvoza, izvoza i distribucije uredske opreme, školskog i umjetničkog pribora i ispisnih rješenja, koja je stekla reputaciju kvalitetnog partnera i distributera koji prati trendove u tehnologiji. Svojim portfeljem brendova, poput POSCA markera, Uni-ball pisaćeg pribora i Fabriano papira, Eurotrade potiče mlade umjetnike da istraže svoje talente, razviju svoje vještine i ostvare svoje umjetničke vizije. Eurotrade također aktivno podržava mlade umjetnike kroz razne inicijative i suradnje. Organiziraju nagradna darivanja kroz društvene mreže brendova, radionice u suradnji s partnerima i udrugama sve u svrhu promocije radova mladih talenata.  

Za sebe kažu: „želimo biti pokretačka sila koja potiče razvoj talenta i stvara inspirativnu umjetničku zajednicu.“

POSCA: Kreativnost bez granica

POSCA nije samo marker, već je postao i brend koji potiče inicijative za popularizaciju grafiti zajednice i drugih vrsta umjetnosti. Kroz razvoj digitalnih platformi, POSCA je doživjela pravi procvat. Umjetnici su dobili neograničeni prostor za promociju svojih radova, a virtualni svijet je postao domaćin umjetničkoj zajednici. Digitalni prostor je omogućio je POSCA brendu da se poveže s umjetnicima i potiče njihovo stvaralaštvo. POSCA markeri osvajaju kreativce svojim najvažnijim karakteristikama – širinom ponude boja i debljina, vodenoj bazi, mogućnošću oslikavanja svih površina, dugotrajnosti, odsutnosti toksičnih elemenata i sposobnosti kombiniranja s drugim umjetničkim materijalima i tehnikama. Posca markeri pričaju jezikom umjetnosti koji povezuje sve profesionalce i amatere oko iste strasti – stvaralaštva.

Fabriano: Tradicija i kvaliteta

Fabriano je renomirani talijanski brend papirne konfekcije koji kombinira dugogodišnju tradiciju s modernim inovacijama. Osnovan davne 1264. godine, Fabriano  je bio izbor najpoznatijih umjetnika, uključujući i Michelangela Buonarottija. Fabriano je ne samo jedan od najstarijih brendova na svijetu, već je također utemeljitelj mnogih modernih procesa proizvodnje u industriji papira. Kao dio Fedrigoni grupe od 2002. godine, Fabriano je dobio potporu za modernizaciju proizvodnje, nove investicije i korištenje obnovljivih izvora energije. Papiri su priznati diljem svijeta zbog svoje izuzetne teksture, otpornosti i trajnosti. Izrađeni su od visokokvalitetnih vlakana, čime osiguravaju optimalno prianjanje boje i očuvanje umjetničkih djela kroz dugi niz godina. Fabriano papiri pružaju umjetnicima izvanredne mogućnosti izražavanja, bilo da se radi o crtanju, slikanju, grafici ili bilo kojoj drugoj umjetničkoj tehnici.

Uni-ball: Pisaći pribor koji je osvojio svijet

UNI brand inspiriran je riječju “unique”, a opravdao je svoje ime konstantnom težnjom ka inovaciji i različitosti svojih proizvoda s ciljem da zadovolji sve potrebe kupaca: ured, škola, industrija i obrtništvo, hobi i umjetnost. Izrasla iz tvornice drvenih olovki visoke kvalitete, kompanija Uni Mitsubishi Pencil doživjela pravi uzlet s proizvodnjom rolera i kemijskih olovki. Na tom području UNI postaje “trendsetter” i inovator: prvi roler s metalnim vrhom, prvi roler s tintom protiv falsificiranja i prva tehnička olovka s rotirajućim vrhom. Podrška mladim umjetnicima dio je posvećenosti Uni-ball brenda ka razvoju kreativnosti i umjetnosti. Kroz svoje proizvode i inicijative, Uni-ball inspirira mlade umjetnike, potiče ih da izraze svoju individualnost i doprinosi stvaranju moderne umjetničke scene.

Foto: Tanja Kanazir

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content