Žongliranje je kreativna, ali i terapeutska vještina, koja za onoga tko je prakticira ima brojne prednosti: razvoj kreativnosti, koordinacije, ravnoteže, koncentracije, ritma, osjećaja za prostor i scensku prisutnost, a temelji se na igri. Na radionici koristimo „uobičajene” žonglerske rekvizite: loptice, kineske tanjure, diabolo, ringove, poi, ali i one „neuobičajene” poput šešira. Preporučena dob djece je od 7 godina i naviše.

Nikola Dabac i Zoran Vukić većinu svog radnog vijeka bave se glumom i glazbom. Već dugi niz godina međusobno surađuju kroz razne projekte te u udruzi Antuntun djeluju kroz zajedničke predstave Između krajnosti (2011.) i Priča koja drži vodu (2014.) te s njima uspješno nastupaju u kazalištima, festivalima i različitim događanjima kao i u školama i vrtićima. Inače, ta su dvojica poznata i kao klaunovidoktori. Nastupaju na ulici, po bolnicama gdje nasmijavaju male pacijente, a ulaze i u kazalište. Slutimo da se ne bave samo rastjerivanjem dosade, već i rastjerivanjem briga i tuge.

Plesni zbirkus – festival izvedbenih umjetnosti za djecu, manifestacija je za djecu i odrasle koju osmišljavaju djeca, i koja na različita mjesta u Rijeci dovodi niz predstava suvremenog plesa, novog cirkusa i interdisciplinarnih i kazališnih izvedbi kao i radionica na kojima se djeca mogu upoznati i okušati u vještinama tih izvedbenih područja. Plesni zbirkus jedina je manifestacija u regiji koju selektiraju djeca, čime se jamči zabavan i edukativan program za riječke klince na koji su pozvani i odrasli.

Kako se prijaviti provjerite ovdje.

Susret suradnički podržava Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content