U utorak 9. siječnja 2024. u 17:30 sati u Dječjoj kući održat će se radionica namijenjena roditeljima “Moje kreativne adaptacije – mehanizmi obrane”.

Tijekom života mnogo potreba ostane nezadovoljeno, odnosno mnogi ciklusi različitih kontakata budu prekinuti, što ne mora samo po sebi predstavljati problem. On nastaje onda kada su naše bazične potrebe sistematski i kontinuirano nezadovoljene, odnosno kada ne uspijemo izvršiti jedan ciklus kontakata koji su ključni za našu samoregulaciju. Mi tada razvijamo otpor kao kreativnu adaptaciju, odnosno prekidamo ciklus na jedan ili više predvidljivih i ustaljenih načina koji su u psihoterapiji poznati kao mehanizmi obrane.

Kroz praktičan rad svih sudionika pokušat ćemo osvijetliti i identificirati naše mehanizme obrane, načine na koje prekidamo ili gubimo (ograničavamo) kontakt te kakve reakcije i odnosi iz toga nastaju. Nastojat ćemo doći i do odgovora kada je mehanizam obrane koristan, a kada koči fluidan tijek života.

Voditeljica radionice je Dolores Prodan, gestalt psihoterapeutkinja. S obzirom da već imamo stalne polaznike ovog ciklusa radionica, ostao je mali broj slobodnih mjesta pa se prijavite ovdje.

Hvala vam, vidimo se!

organizira: Udruga RAST

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content