U Dječjoj kući (Kontejner 4. kat), 15. veljače od 17:30 do 19:30 sati, održat će se radionica za odgojitelje i stručne suradnike na temu: „Utjecaj odgojitelja i roditelja u prilagodbi djece rane dobi na institucijski kontekst“.

Period kada dijete rane dobi kreće u instituciju (jaslice), predstavlja stresan i težak period za cijelu obitelj. Kod većine djece se javlja strah od odvajanja i od nepoznatih ljudi i situacija. Koliko će to biti intenzivno i koliko će sama prilagodba trajati zavisi od nekoliko čimbenika. Ovisi o dobi djeteta (razvojnoj fazi u kojoj se trenutno nalazi), o kontaktima i iskustvu koje je imalo sa odraslim osobama prije dolaska u instituciju, emocionalnim odnosom koji je ostvario sa majkom (skrbnikom) i njegovim temperamentom. Na radionici će se govoriti o svemu što je navedeno, ali i o stvaranju kvalitetne socio-emocionalne veze i podržavajuće komunikacije između odgojitelja i djeteta. Bit će riječi o važnosti prvih kontakata odgojitelja i roditelja, izgradnji odnosa povjerenja i međusobnog uvažavanja, te strategijama i načinima na koji se to može ostvariti. Teorijski dio bit će popraćen primjerima iz odgojno-obrazovne prakse, fotografijama i video zapisima.

Voditeljice radionice su Maja Ružić i Jadranka Eda Tomljanović.

Sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici.

Radionica je besplatna i svi koji žele prisustvovati, mogu ispuniti prijavnicu ovdje.

Molimo one koji se prijave, a spriječeni su u dolasku, da se jave e-mailom. Time će omogućiti osobama koje su “na čekanju”, da se uključe u edukaciju. Hvala!

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content