Zbog velikog interesa, ponovo će se održati radionica za odgojitelje i stručne suradnike “Poremećaj iz spektra autizma (PSA)”, 18. siječnja 2024. od 17:30 do 19:30 sati u Dječjoj kući (galerija, 1. kat).

S obzirom na znakovit porast djece s poremećajem iz spektra autizma (PSA) u posljednjih 20-ak godina, te društveno važno uključivanje u vršnjačke/ inkluzivne skupine, vrijedno je znati kako prepoznati, razumjeti i podržati djecu s PSA u individualnom i grupnom radu tijekom predškolskog programa.Istraživanja su pokazala da rana detekcija, procjena i uključivanje djece s PSA u ranointerventne programe, značajno doprinosi razvoju potrebitih vještina i sposobnosti.

Sudionici će se na radionici imati prilike putem fotografija i video zapisa upoznati sa senzornim specifičnostima djece s PSA te načinima podrške – prilagodbe neposredne okoline i materijala u radu.

Čut će zašto je djeci s PSA važna struktura – rasporedi i rutine te kako organizirati prostor i izraditi dnevne rasporede koja će im pružiti sigurnost i omogućiti učenje. Zašto je važno razumjeti djetetove specifične potrebe i utvrditi jake motivatore, saznat ćemo u obradi interesa i aktivnosti koji određuju djetetovo ponašanje. mKako djeca s PSA u više od 50 % ne razviju jezično-govornu komunikaciju važno je poučiti ih alternativnim oblicima komunikacije o kojima će više vidjeti i čuti kroz audiovideo primjere iz prakse. Sudionici će radeći u malim grupama kroz praktične primjere, odrediti jake snage i potrebe djeteta, te strategije podrške.

Voditeljica radionice je Ivanka Pejić, mag. paed. i def., univ. spec. rane intervencije u edukacijskoj rehabilitaciji, psihoterapeut ECPSudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na edukaciji. Radionica je besplatna, a oni koji stvarno misle doći, mogu ispuniti prijavnicu ovdje!

organizira: Udruga Rast

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content