Jednodnevna radionica izrade optičkih igračaka

Prije pojave pokretnih slika u obliku filma i videa, optičke igračke bile su predmeti kroz koji su ljudi mogli promatrati i proučavati fenomen kojeg zovemo tromost oka.

Tromost oka je optička iluzija koja se stvara između čovjekovih očiju i mozga i u kojoj niz statičnih slika vidimo kao jednu pokretnu sliku. Ona se javlja kada se niz sličica izmjenjuje brzinom od 18-24 sličica u sekundi.

Postoje razni oblici optičkih igračaka, ali svi ti izumi imaju zajednički cilj – nastojati postići učinak prividnog kretanja. Razvijanjem i usavršavanjem optičkih igračaka uslijedio je tehnološki razvoj prema filmu i animaciji.

Polaznici ove radionice moći će crtati, bojati, lijepiti, rezati i samostalno napraviti optičke igračke Thaumatrope i Zoetrope, a potom i naučiti kako zavarati svoje oko!

Termini održavanja: subota, 17. prosinca 2022. i srijeda, 21. prosinca 2022.

Vrijeme održavanja: od 17 do 19 sati

Izvođač: Antonija Veljačić, animatorica

Način prijave: za sudjelovanje je potrebno ispuniti Google obrazac

  • prijave za 17. prosinca dostupne su na poveznici – POPUNJENO!

Prijavom nije zagarantirano mjesto na radionici jer je broj polaznika ograničen. U radionici može sudjelovati maksimalno deset polaznika. Potvrda o sudjelovanju polaznicima stiže putem e-mail adrese do srijede, 14. prosinca.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content