U petak, 26. studenoga 2021. u Dječjoj kući u 18 sati održat će se predstavljanje edukativne ilustrirane priče o komunikaciji i prijateljstvu Pčelica Nenica: Cvijet s crnom laticom autorice Sanje Lujić Pirc.

Rezervacije mjesta su obvezne i primaju se na mail prijave.programi@gkri.hr

U sklopu predstavljanja ove interaktivne knjižice održat će se i radionica „Potraga za cvijetom s crnom laticom“. Radionica prati priču i razvija kreativnost, suradnju, brigu o drugima, samopouzdanje i jača vještine komunikacije. Priču pretvara u uzbudljivu avanturu u kojoj učimo da je važno uživati u putovanju do cilja te da je lakše kada uz sebe imamo prijatelje koji nam pomažu.

Pčelica Nenica – Cvijet s crnom laticom edukativna je ilustrirana priča za predškolsku dob i niže razrede osnovne škole. 

Sadržajem potiče na razmišljanje o sljedećim temama:

je li bolje putovati ili stići – o važnosti postavljanja ciljeva, ali ujedno uživanja u putovanju do cilja, o hrabrosti odabira puteva koji nas vode do cilja te važnosti prijateljstva na tom putovanju kao i kako se nositi s promjenama koje život donosi.

Edukativni dio prilagođen je ishodima učenja navedene dobne skupine: uče se boje na engleskom jeziku, godišnja doba, slova, razlika ije/je, đ/dž, ć/č, samostalno čitanje, slušanje, razgovor o pročitanom i kreativni dio pisanja nastavka i završetka priče.

U dijelu za odrasle skreće se pozornost o stilovima komunikacije dok se mladi čitatelj upoznaje s važnošću komunikacije u stvaranju i razvijanju odnosa. Potiče se na razgovor o načinu izražavanja emocija i želja, primanju i davanju pohvala, priznavanju pogrešaka te komunikaciji s prijateljima.

U slikovnici se nalazi i dio za bojanje, osmosmjerka, pjesmica, premetaljka, križaljka, zadaci spajanja elemenata te uočavanje razlike između gdje, kamo i kuda.

Godište: 7 – 9

Maksimalan broj: 10

Voditeljice: Sanja Lujić Pirc i Maja Ružić

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content