Na fotografskoj radionici crtanja svjetlom posvetit ćemo se razumijevanju procesa nastanka fotografije kroz zabavne i zaigrane eksperimente. Crtanje svjetlom je tehnika umjetničke fotografije. Koristeći različite izvore svjetlosti (mobitele, svjetiljke, svjetleće štapiće) sudionici će se okušati u stvaranju uzoraka i crteža koje će izvesti samostalno i u grupi. Tijekom radionice steći će saznanja i uvid to kako fotografija uopće nastaje te kakvi su uvijeti za nju potrebni. A za kraj radionice dobit će isprintanu kopiju svoga foto crteža.

vrijeme: srijeda 28.06. / 10 – 12 h
mjesto: Dječja kuća, kino
organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti
voditelji / umjetnici: Una Rebić & Metod Blejec
dob: 9 – 12
prijave putem obrasca: https://forms.gle/72DbdP1YG4fFNnq17

Voditelji:

Metod Blejec je multidisciplinarni hibridni producent u polju umjetnosti, dizajna, fotografije i edukacije koji radi na eksperimentalnim i angažiranim projektima zasnovanim na procesu. Njegov rad prelazi granice medija, razmjera, modaliteta i koncepata u osobnim i kolaborativnim praksama. Živi u Ljubljani i radi internacionalno.  

Za više informacija posjetite metod.xyz

Una Rebić multidisciplinarna je praktičarka umjetnosti i dizajna. Mediji kojima se izražava sežu od fotografije, videa, instalacije i intervencije do akcije, eksperimentacije i procesualnog rada. Primarno je interesiraju teme vremena i transformacije. Radi u Sloveniji i Hrvatskoj te međunarodno, kretajući se između individualnih i suradničkih projekata. Smatra da ju iskustvo rada s mladima i najmlađima obogaćuje i otvara prostor za uzajamno prenošenje znanja. 

Za više informacija posjetite unas.work

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content