Vrijeme održavanja: od 6. do 8. travnja u terminima od 11 do 14
Lokacija: Dječja kuća, Studio
Uzrast: 10-12 godina
Organizator: Art-kino
Broj polaznika: 6

Priključi se reporterskoj ekipi u stvaranju fantastične televizijske reportaže!

Na ovoj ćemo radionici učiti o osnovama novinarskih žanrova (vijest, najava, prikaz, intervju, reportaža), a onda ćemo proučavati tanku granicu između onog što je istina i ono što se takvim prikazuje, stvarajući izmišljene TV priloge o svijetu oko nas! Izlazit ćemo na teren s kamerama i mikrofonima, snimati intervjue, a onda u studiju Dječje kuće montirati snimljene materijale za našu izmišljenu televiziju.

Voditelji radionica su Aleš Suk i naša kinooperaterka Ana Jurčić.

Aleš Suk živi i radi u Rijeci. Magistrirao je 2004. godine na FAMU u Pragu režiju animacije i multimedije, a tamo i danas predaje na filmsku montažu. Od 2009. do 2013.  predavao je na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci animaciju. Jedan je od osnivača, tutora i organizatora Platforme za potporu i razvoj hibridnih AV projekata REFINERI. Producent i redatelj niza kratkih filmova i glazbenih spotova, a izradio je špice koje gledate prije svakog filma u Art-kinu i Dječjoj kući.

Prijave se zaprimaju putem obrasca na poveznici: bit.ly/40SIJeY

Napomena: naknada za sudjelovanje na radionici iznosi 25 EUR

Po završetku radionice na e-mail prijavitelja stiže uplatnica koju roditelj/staratelj treba platiti do datuma navedenog kao dospijeće računa na uplatnici.

Broj mjesta na radionici je ograničen, a potvrda o sudjelovanju dolazi e-poštom.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content