Vrijeme: 2. 7. u 11

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 7 – 12

Organizator: Gradska knjižnica Rijeka, Putoklinci i Kruzovi

Izvođač: Damir Vujnovac

Prijave: Ispuniti online formular https://www.putoklinci.com/svijetnadlanu/

Program PUTOPIS U PARKU se sastoji od putopisnog predavanja za djecu i radionice pisanja putopisa s prezentacijom radova djece koja su prisustvovala predavanju i radionici. Putopisna predavanja prilagođena su dječjoj dobi, no prisustvovanje predavanjima nije dobno ograničeno. Preferirana dob djece – polaznika radionice je niža osnovnoškolska dob, ali zainteresirani mlađi i stariji mogu se uključiti u radionicu.

Procijenjeno vrijeme izvedbe je 30-40 minuta za predavanje i 30-40 minuta za radionicu putopisa i prezentaciju radova. Sveukupno do 90 minuta programa.

Ovim programom donosimo djeci informacije o životu njihovih vršnjaka u nama dalekim dijelovima svijeta, koji odrastaju u različitim kulturama. Time širimo horizonte naših mladih sugrađana i učimo ih toleranciji i prihvaćanju različitosti. Aktivnim sudjelovanjem u radionici potičemo ih na kreativno razmišljanje i bilježenje zapažanja o svijetu oko nas.

Damir Vujnovac, izvođač programa Putopis u Parku, je putopisac, autor dvije putopisne knjige za djecu (Djeca Sahare, 2017. i Djeca Kurdistana, 2020.) te autor mnogih putopisnih tekstova objavljenih u časopisima i na internetskim portalima. Autor je brojnih putopisnih predavanja za djecu i odrasle, izvedenih u Hrvatskoj i inozemstvu. Putuje, fotografira i piše većinom o zemljama i ljudima Bliskog istoka i sjevera Afrike. Autor je humanitarno – literarnog projekta Glas iz Sahare u sklopu kojeg je nastala knjiga literarnih radova školske djece saharskih izbjegličkih kampova. Član je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Ovaj program je dio festivala Dječje kuće “Tobogan “. Cjeloviti program provjerite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka & Putoklinci

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content