U prosinačkom điru u našem Dječjem odjelu Stribor održavaju se i posebne čitaonice. 

S godinom se opraštamo uz omiljenog mačića Findusa i njegova starčića Pettsona čije priče o božićnim običajima griju srca djece cijelog svijeta. Nek zagriju i naša!

Vrijeme održavanja: 7., 14., 21. i 28. prosinca 2021., Dječji odjel Stribor u 18,00 sati, dob 5+. 

Broj sudionika je ograničen te su obvezne prijave za svaku pojedinačnu čitaonicu putem e-maila stribor@gkri.hr.

U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime djeteta, datum čitaonice na koju se prijavljuje, telefonski broj roditelja.

Sven Nordqvist (r. 30. travnja 1946.) švedski je autor i ilustrator knjiga za djecu, najpoznatiji po seriji slikovnica o Pettsonu, starčiću sa sela i njegovom nestašnom mačiću Findusu. Nordqvist je rođen u Helsingborgu, a odrastao je u Halmstadu u Švedskoj. Diplomirao je arhitekturu na Institutu za tehnologiju u Lundu gdje je neko vrijeme držao kolegije iz arhitekture, istodobno se baveći ilustracijom. Godine 1983. osvojio je prvu nagradu na natječaju za najbolju slikovnicu. Od tada djeluje isključivo kao autor i ilustrator dječjih knjiga. Oženjen je i otac dvojice sinova. Tijekom karijere primio je brojne nagrade u domovini i inozemstvu. Godine 2003. dodijeljena mu je nagrada Astrid Lindgren-priset, 2007. primio je Augustpriset u kategoriji dječje književnosti, a 1992. godine primio je Njemačku nagradu za najbolju dječju knjigu (Deutscher Jugendliteraturpreis). Najveći međunarodni uspjeh postigao je slikovnicama o doživljajima Pettsona i Findusa.

Čitaju se redom:

7.12. Božićna kaša

14.12. Findusov Božić

21.12. Mehanički Djed Mraz (1. -3. poglavlje)

28.12. Mehanički Djed Mraz (4.-6. poglavlje)

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content