Udruga «RI EKO» Rijeka uz suradnju Gradske knjižnice Rijeka organizira promociju eko bojanke 3. lipnja s početkom u 11:00 sati u Dječjoj kući u Rijeci.

Eko bojanka Reciklirajmo da nam dom bude ljepši namijenjena je predškolcima te nižim razredima osnovne škole. Djeci će na njima primjeren način prezentirati važnost očuvanja okoliša, reciklaže i pravilnog odvajanja otpada, kako bi već u najranijoj dobi počeli razvijati ekološku svijest, a time i usvajali navike pravilnog ponašanja u svakodnevnom životu u cilju očuvanja okoliša i prirode. Tiskana je u nakladi od 1000 komada te će se dijeliti u vrtićima, školama, centrima primarne zdravstvene zaštite djece u Primorsko-goranskoj županiji te u sklopu radionica za djecu na kojima će se izrađivati korisne stvari od otpada.

Tisak eko bojanke je završen krajem 2020. godine uz financijsku pomoć Grada Rijeke – Odjela za sport i tehničku kulturu, Primorsko-goranske županije te Autokluba Rijeka, međutim, zbog pandemije izazvane COVID-19 virusom tek sada organiziramo promociju na kojoj će biti prisutna djeca prvašići iz Osnovne škole Dolac. Autor ilustracija je Valter Stojšić. Provedbom ovog projekta željeli smo najmlađe članove društva potaknuti da budu svjesni da i oni sami mogu puno učiniti svojim djelovanjem u očuvanju prirode i okoliša odgovornim ponašanjem prema prirodi, sticanjem ekoloških navika i ponašanja.

Udruga Ri Eko Rijeka osnovana je29. 07. 2014. godine s ciljempromicanja vrednote zdravog života, načela održivog razvoja kroz različite vidove ekološkog aktivizma, očuvanja kulturnih i tradicijskih vrijednosti. Od svog osnutka djeluje na području obrazovanja građana u području tehničke kulture promicanjem ekoloških vrijednosti s naglaskom na edukaciju djece i mladih kroz održavanje radionica i predavanja. Od 2015. godine udruga u partnerstvu s Centrom tehničke kulture Rijeka i Parkom prirode Učka provodi projekt Daj PET za reciklažu, te Glagoljajmo ekološki s ciljem jačanja svijesti o potrebi zaštite prirode i okoliša. Djeca kroz sudjelovanje na radionicama kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme te znanjem stečenim na radionicama te spoznajom o važnosti reciklaže i pravilnog odvajanja otpada, razvijaju pravilne stavove i kritičko mišljenje.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content