Željka Horvat Vukelja legenda je hrvatskog svijeta dječje knjige, a na ovom Tjednu dobre dječje knjige pridružit će nam se čitanjem iz najnovijih izdanja Školske knjige Osjećajte se kao kod kuće (napisala i ilustrirala Signe Torp) i Atlas pustolovina – Sva čuda svijeta (napisao Ben Handicott, ilustrirala Lucy Letherland). 

U knjizi Osjećajte se kao kod kuće mladi se čitatelji upoznaju s deset izvanrednih vrsta domova. Otkrijte kako je živjeti pod zemljom ili plutati na kanalu. Otvorite produžene stranice u knjizi da biste vidjeli je li posjedovanje stotina soba u dvorcu toliko uzbudljivo koliko zvuči ili je vjetrenjača više vaš stil. Bilo koja vrsta kuće može biti dom. Od Kambodže do Vanatua, od Nizozemske do Mongolije, putujte svijetom i otkrijte deset najposebnijih i najneobičnijih domova u kojima ljudi žive i danas.

Atlas pustolovina – Sva čuda svijeta zbirka je nevjerojatnih prirodnih pojava i zadivljujućih građevina sa svih strana svijeta Ovaj bogato ilustrirani put najvećim svjetskim čudima oslobodit će pustolovni duh i prirodnu znatiželju čitatelja svih uzrasta. Istražite svjetska čuda na svim kontinentima i doživite izazove koji će nadahnuti putnike svih dobi. Pogledajte svijet iskosa s kosog tornja u Pisi, usudite se zakoračiti u Zabranjeni grad, prošećite Kineskim zidom, zastanite u pijesku ispred Velike piramide u Gizi ili zaplivajte Velikom plavom rupom ? Ova vam knjiga donosi veličanstvene pustolovine iz najudaljenijih kutaka svijeta i otkrića do kojih možete doći iz vlastitog doma.

Susret je osigurala Školska knjiga. 

Osnovne informacije:

čitanje knjiga i razgovor s autoricom

lokacija: Zoom soba

namijenjeno: predškolci i mlađi osnovnoškolci

vrijeme održavanja: srijeda 21. 4. u 12

prijave: prijave.programi@gkri.hr

Događanje se odvija kao dio Tjedna dobre Dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije te je dio obilježavanja Godine čitanja 2021. Cjeloviti program provjerite u našem Brickzineu.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content