U četvrtak 17. listopada 2022. u 18 sati u Dječjoj kući održat će se premijera predstave LiLa.

Predstava  LiLa nastaje u koprodukciji Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT iz Zagreba i Umjetničke organizacije CLOU iz Rijeke. Izmaštana je po istoimenoj slikovnici autorice Nine Sabo, a u njoj su zabilježene dogodovštine klaunice LiLe, koja putem otkrije da njezin nos sam od sebe mijenja boju.

Broj mjesta je ograničen, a moguće se prijaviti putem obrasca ovdje.

Ažuriranje: mjesta su popunjena.

Želja je razigranim stilom približiti djeci figuru klauna te im dati do znanja koliko je on zapravo sličan njima – spava, doručkuje, pere zube, pokušava spretno izračunavati matematičke jednadžbe, a sve to čini na osebujan način – služeći se klaunovskom logikom.

Vodeći se motom: Manje je manje, a više je taman, LiLa zadovoljno kroči kroz život te želi potaknuti male gledatelje da širom otvorenih očiju i s puno mašte promatraju sebe i svijet, baš kao što to čini i ona.

Predstava LiLa je autorski projekt Nine Sabo, glumice i klaunese u Udruzi Crveni Nosivi klaunovidoktori   i Morane Dolenc, redateljice. Autorsku glazbu potpisuju Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava MERITAS, a vizual predstave, lutke i scenografiju izradila je Andreja Jandrečić.

Program sufinancirali Ministarstvo kulture i medija RH i Odjel za kulturu Grada Rijeke. Rad UO LOFT-a financira Zaklada Kultura Nova.

Zahvaljujemo Kazalištu Mala scena što je LiLu ugostila, Petri Bokić na velikom klaunskom srcu, Juditi Franković što je LiLu pogracioznila, Lidiji Kraljić što ju je polutkila i Marinku Radočaju što ju je osvijetlio sa svih strana.

organizira: Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – LOFT i Umjetnička organizacija CLOU

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content