Prva video igrica o Dječjoj kući koju su zamislila i nacrtala djeca!

U četvrtak 20. 10. u 18 sati, u Dječjoj kući bit će predstavljena video igrica čija se radnja događa upravo u – Dječjoj kući. Igru su, u sklopu projekta “Dječja kuća (video igra)”, tijekom petodnevne radionice održane na festivalu Tobogan, nacrtala djeca u dobi od 13 do 15 godina.

Prijave na događanje se primaju na mail info@djecjakuca.hr.

Namjera ovog projekta bila je koristiti video igre, sadržaje koji su djeci bliski, atraktivni i razumljivi, kao put kojim će se djeca zainteresirati za fizički prostor Dječje kuće, upoznati ih s različitim mogućnostima koje taj prostor nudi te razviti kod njih pozitivan emocionalni odnos spram tog istog mjesta. 

Novonastala igra bavi se virtualnim prostorom Dječje kuće, šireći ga na beskonačni prostor dječje mašte. Igra polazi od digitalne reprezentacije pravog prostora, u kojeg uvodi fantastične i nadrealne elemente, svojstvene formatu video igara. Igrači imaju zadatak prolaziti kroz digitalnu Dječju kuću, u kojoj doživljavaju neobične zgode vezane uz sadržaje koji ih mogu očekivati u pravoj Dječjoj kući – igre, knjige, filmove, radionice i slično. Na taj se način prava Dječja kuća povezuje s onom virtualnom, što kod djece igrača osnažuje osjećaj emocionalne povezanosti s prostorom koji postaje dio njihove svakodnevice čak i kad nisu u njemu.

Scenarij i ilustracije za video igru napravila je grupa djece tijekom festivala Tobogan, na petodnevnoj radionici koju je vodila mlada likovna umjetnica i dizajnerica Ivana Babić. Igru je programirao Zoran Krušvar, koji je ujedno i autor projekta.

Igra je napravljena za sustave Windows  i Android, a moći će se preuzeti sa stranica Gradske knjižnice Rijeka nakon službenog predstavljanja.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content