Predstavljanje slikovnica o žirafici Suli održat će se u subotu, 17. lipnja u 11 sati u Dječjoj kući u prostoru Dječjeg odjela Stribor.

Optimistične i tople priče Maje Šimleše, autorice koja izuzetno vješto i simpatično dočarava različite ljudske osobine, zaodjenute su u sjajne rime i začinjene duhovitim i živopisnim ilustracijama Svena Nemeta. Snažne poruke, prekrasni krajolici, neočekivani detalji i mnogo humora dobitna su kombinacija ovih slikovnica.

Prijave na susret primaju se putem obrasca ovdje.

Maja Šimleša rođena je u Zagrebu 1978. godine i ondje provodi najveći dio svog života i kreativnih trenutaka. Odmalena je voljela slikovnice i knjige, a raznorazne priče i scenarije smišljala je i sama. Kad bih ih pokušala oživjeti u stvarnosti, obično bih razveselila svoje roditelje – “skidali su me s prozora, gelendera, čak i lustera te pokušavali uvjeriti da je pogubno hodati strmim stubama u prevelikim i previsokim štiklama”. Danas je simultana prevoditeljica i profesorica koja obožava svoj posao. Za sebe će reći da se i sama osjeća kao dijete; uz nepresušnu želju za igrom i vrckavu maštu i dalje smišlja priče, avanture i iznenađenja, tražeći nove prozore u svijet. I svim srcem vjeruje da je to najdragocjenije nasljeđe koje ostavlja svojoj kćeri.

Program se održava kao dio projekta Zajednica skrbi. 

Projekt provodi Udruga za sindrom Down Rijeka 21 u partnerstvu s Udrugom CTK Rijeka, Udrugom Muzikopter, Gradom Rijekom, Gradskim kazalištem lutaka Rijeka, Gradskom knjižnicom Rijeka te Gradskom knjižnicom i čitaonicom Viktor Car Emin Opatija.

Projektom ZAJEDNICA SKRBI unaprijedit će se kapaciteti OCD-a za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe osoba s Down sindromom (ODS) u Primorsko-goranskoj županiji. Nizom edukacija koje će provoditi partneri između sebe te uz podršku stručnjaka projektni konzorcij će se osposobiti za pružanje podrške ODS. U sklopu projekta pokrenut će se nekoliko lokalnih inicijativa s ciljem socijalnog uključivanja i unapređenja kvalitete života ODS. U suradnji s lokalnom zajednicom izradit će se plan pružanja podrške osobama s poteškoćama, s fokusom na krizne situacije.

Cilj projekta ZAJEDNICA SKRBI jest jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa podrške i pokretanja suradnje s relevantnim dionicima u lokalnoj zajednici za pružanje sveobuhvatne podrške osoba s Down sindromom.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Stajališta izražena u ovoj publikaciji/programu/izlošku/videu/audio materijalu isključiva su odgovornost Gradske knjižnice Rijeka i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Organizacija ove aktivnosti sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 494.363,08 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 74.154,46 kn i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 420.208,62 kn.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content