U srijedu 13. 7. u 18 i 30 sati u Dječjoj kući (kvart “Benčić”) održat će se predstavljanje novoobjavljenog “Priručnika za pustolove”. Priručnik je to za sve one koji se po prvi put susreću sa stolnim pustolovinama, igrama uloga, tabletop roleplaying igrama… 

Priručnik će predstaviti Nikola Šubić, dizajner i autor igre te Filip Vorkapić, predsjednik udruge RiRoll, Rijeka.

Priručnik je napisan na hrvatskom jeziku što je rijetkost.

Ako ste jako nestrpljivi priručnik možete preuzeti u pdf formatu https://pustolovina.itch.io/prirucnik 

Riječ je o tipu društvene igre zamišljenih uloga gdje igrači moraju raditi u timu da bi savladali prepreke, uče surađivati i kooperativno stvaraju priču. Priručnik je napisan u opuštenom i veselom tonu i sadrži sve što vam treba za igranje: kratka pravila, raznorazna stvorenja, neviđena blaga, ponešto čarolija, opis lokacija i nekoliko pustolovina.

Igru su kreirali Nikola Šubić koji je napisao sve i osmislio svašta, Tina Radosavljević koja je priručnik ilustrirala sa ilustracijama i Krunoslav Koprivnjak koji je pripazio da su sve riječi na pravom mjestu.

Uz potporu Odjela za kulturu Grada Rijeke tiskano je 500 komada knjižica.

Priručnik će se dijeliti besplatno svim sudionicima radionica u organizaciji udruge RiRoll iz Rijeke i putem Malih slobodnih knjižnica Hrvatske.

Priručnik nećete moći nabaviti na predstavljanju ali za sve zainteresirane pripremili smo nagradnu igru za najbržih desetoro pustolova. Dovoljno je posuditi bilo koju knjigu u Dječjem odjelu Stribor i našoj knjižničarki šapnuti lozinku “pustolovina.”

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content