Javna ustanova u kulturi Art-kino s udrugom Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina već petu godinu organizira VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, s time da se u Rijeci, u prostorima Dječje kuće, od 26. do 28. svibnja održava program posvećen RAFI sekciji (profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade), a u Varaždinu se od 2 do 5. lipnja održava program VAFI sekcije festivala (animirani filmovi koje su radila djeca i mladi).

Ulaz na sve programe Festivala je slobodan do popunjenja kapaciteta dvorane.

Festivalski program u Dječju kuću donosi i predstavljanje knjige Film u školi autorice dr.sc. Ane Đordić, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom koji je izdavač knjige. Predstavljanje knjige održat će se 27. svibnja u 18 sati.

Knjigu će uz autoricu predstaviti i Diana Nenadić, voditeljica izdavačke djelatnosti pri Hrvatskom filmskom savezu te dr.sc. Dejan Durić, izvanredni profesor. Položaj filmske umjetnosti i filmske edukacije u srednjoškolskom obrazovanju jedno je od stalnih polemičkih točki kojima se bavi stručna javnost, osobito u kontekstu reformi obrazovanja. Djelo Ane Đordić temeljno i sveobuhvatno odgovara na brojna pitanja i nedoumice vezane uz filmsku edukaciju, argumentirano ističući neprijepornu potrebu za njezinim uvođenjem u srednje škole.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content