Rekli smo kako nam je smisao ovogodišnjeg Tjedna dobre dječje knjige u hrabrom stvaranju konteksta u kojem nastaju maleni čitatelji. Ima li važnijeg od vrtića?

Arhitektonska monografija Odrastanje uz arhitekturu: dječji vrtići i škole u 21. stoljeću, u izdanju Orisa, predstavlja važan doprinos njegovanju arhitektonske kulture u uskoj sprezi s pedagoškim postulatima te nudi vrijedan pregled odgojno-obrazovnih institucija kao i savjete za buduća promišljanja o prostoru i kontekstu formiranja mladih generacija. 

Vrijeme održavanja: 28. 4. u 18 sati

Lokacija: Dječja kuća (bar “Baltazar”)

Izvođač: Oris Kuća arhitekture & Društvo arhitekata Rijeka

Dob: 16+ 

Prijava: prijave.programi@gkri.hr  

Pregledno i sistematično, a istovremeno izuzetno atraktivno grafičko oblikovanje rezultat je sinergijskog rada autora (Borka Bobovec, Davor Mateković, Goran Rako) i studija za grafički dizajn Puder.

S autorima (Borka Bobovec, Davor Mateković i Goran Rako) i izdavačem (Andrija Rusan) ćemo razgovarati o nizu pitanja: prostor kao treći odgajatelj, da li je takva paradigma realna u Hrvatskoj i kakvi su primjeri dobre prakse kod nas i u svijetu, da li su vrtići i škole održive građevine (u smislu grijanja, hlađenja, obnovljivih izvora energije), koliko i kako o tome razmišljamo; koji odgojni program utječe na oblikovanje prostora vrtića i škola u Hrvatskoj i koje smatramo najkvalitetnijim, a sve to uz moderiranje Gorane Stipeč Brlić i Društva arhitekata Rijeka.

Kao bonus bit će održana i kratka projekcija filma Álvaro Siza: Kapela Miljana u Hrvatskoj.

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content