U ponedjeljak 5. 2. u Dječjoj kući bit će predstavljena “Bilježnica o dohrani”.

Autorice Marija Maležić i Zrinka Janković stižu nam u Dječju kuću sa svojom Bilježnicom o dohrani. Bilježnica ima jedinstveni koncept i zamišljena je za ispisivanje sa svojim iskustvom dohrane – datumom prve kašice, popisom namirnica na koje je dijete alergično, upisivanjem bebinih jelovnika i novih uvedenih namirnicama.

Lijepljenjem slika bebe po mjesecima, upisivanjem omiljenih recepata, bebinom visinom i težinom s ciljem da jednog dana ostane trajna uspomena. 

Uz recepte, Bilježnica nudi odgovore na mnoga pitanja: kako i kad uvoditi namirnice i obroke u bebinu dohranu? Kako izabrati idealnu hranilicu? Zašto je bolje bebi nuditi vodu iz obične čaše, a ne iz čaše s kljunom? Kako pripremati razne žitarice, mahunarke i orašaste plodove? Koje namirnice izbjegavati u prvoj godini bebinog života? Što nuditi bebi kada je prehlađena, ima temperaturi ili proljev? Kako se nositi s alergijom kod djece? Kako odgovoriti na bebin štrajk hranom? Koja je uloga roditelja u fazi dohrani? Kako organizirati kuhanje i izlet s malom bebom uz dohranu? Kako se pripremiti za povratak na posao i polazak u jaslice?

Predstavljanje će se održati u dva termina u 11.00 sati za trudnice, mame i tate dojenčadi, te u 14.30 za patronažne sestre naše županije. Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Nakon predavanja moći će se kupiti knjige po promotivnim cijenama. Veselimo se vašem dolasku.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content