U uvodnom dijelu plesne radionice upoznajemo se, radimo i surađujemo kroz glazbu i ples, stvaramo pozitivnu atmosferu. Sama plesna radionica fokusirana je na pripremu prezentacije sudionika kroz rad na ulomku iz inkluzivne plesne predstave Refleksija. Kroz razmjenu različitih plesnih tehnika i metoda koje Eureka primjenjuje na inkluzivnim projektima, prilagođavanjem postojećeg i kreiranjem novog plesnog materijala vezanog uz motive i teme predstave Refleksija, učesnici, djeca i mladi sa i bez poteškoća u razvoju, pod vodstvom plesne pedagoginje Katerine Jolakoske, međusobno surađuju, plešu i druže se stvarajući novu i drugačiju plesnu izvedbu Refleksija. Glazbu potpisuje poznati Kiril Džajkovski, autor predstave je Katerina Jolakoska, voditeljica udruge Kulturni centar Eureka i Eureka Dance Company. Asistentica je Anja Jolakoska, mlada koreografkinja i solistica u predstavi Refleksija.

Prijave se primaju putem online obrasca ovdje.

KULTURNI CENTAR EUREKA je udruga koja ostvaruje ciljeve mladih, daje priliku svima i kroz ples ističe važne životne probleme, čime želi promijeniti i unaprijediti život i društvo u cjelini. Kulturni centar Eureka izvodi svoje autorske inkluzivne predstave u kojima glavne uloge imaju djeca i mladi sa i bez poteškoća u razvoju. Do sada su izvedene brojne inkluzivne predstave, a najnovije su: Pepeljuga, Zvonik i Odraz. Za plesnu predstavu Inkluzivne Pepeljuge Eureka dobiva nagradu popularnosti Zlatna bubamara, koja je najprestižnija manifestacija u našoj zemlji.

Festival inkluzivne scene je umjetnička manifestacija koja se već osmu godinu za redom organizira u Rijeci, a kojom se nastavlja rad i razvoj plesne inkluzije osoba s invaliditetom na području suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti. Cilj festivala je osnažiti dimenziju fizičke raznolikosti u disciplini suvremenog plesa i plesne improvizacije, osigurati pristup plesu za sve ljude i podržati fizičku raznolikost među plesačima. Po svom sadržaju festival je osmišljen kao platforma na kojoj se nastavlja razvijati ideja okupljanja profesionalnih kompanija i kolektiva čiji su plesači, izvođači i koreografi osobe sa i bez invaliditeta. U samom središtu koncepta naglasak je na inkluziji, gostovanju inkluzivnih kolektiva, na poticanju plesnog koreografskog istraživanja, usavršavanjima kroz edukativne radionice i na izgradnji partnerstva s plesnim ansamblima i predavačima.

Pored izvedbenog i popratnog programa festival i ove godine realizira program DJEČJE POPODNE, namijenjen djeci i mladima sa i bez poteškoća u razvoju. Ideja se razvila nakon dugog niza godina festivalske suradnje sa OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica kroz zajednički projekt „Bez granica“, a kroz koji je producirano niz suvremenih predstava. Pružanjem iskustva plesne inkluzije djeci sa i bez poteškoća u razvoju u ranoj tinejdžerskoj dobi sve više se osvještava, razvija senzibilitet, kao I prihvaćanje drugačijih od sebe. Program djeci nudi upoznavanje sa tehnikama i metodama suvremenog plesa, kreativno izražavanje kroz ples i pokret, te redovite scenske nastupe.

Nositelj festivala: Plesni kolektiv Magija (Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka)

Umjetnički voditelj festivala: Gordana Svetopetrić

Asistent voditelja festivala: Sanja Josipović

Voditeljica programa Dječje popodne: Sanja Josipović

Moderator razgovora s umjetnicima: Sanja Polić

Razvoj publike: Sanja Polić

Producent: Gordana Svetopetrić u suradnji s Udrugom CDP Rijeka

Asistenti produkcije: Anita Rumac, Sanja Josipović

Medijsko oglašavanje: Sandra Turkalj/ ASIRA

Vizualni identitet: Dobriša Radovanović/ Manufaktura d.o.o.

Fotograf festivala: Sandro Donda, Erik Kučić

Generalni pokrovitelji: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ

Potpora i ustupanje prostora za rad: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Dječja kuća Rijeka

Suradnja: OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica

Donator: Supermarket Plodine d.d.

Ulaznice: www.mojekarte.hr

Prodajna mjesta: New Sound d.o.o., Dallas Records, Foto Revija, Novi Korzo d.o.o.

organizira: Plesni kolektiv Magija (Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka)

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content