radionica

POPUNJENO!

Djeca se često susreću s tekstovima i lektirnim naslovima koje teško čitaju s razumijevanjem. Kako se kazalište bavi iščitavanjem suštine teksta, onoga što je skriveno u podtekstu i riječima autora, autorski tim iz redova riječkog lutkarskog kazališta (Petra Šarac, Vedrana Balen Spinčić, Damir Orlić i Zlatko Vicić) osmišljavaju radionice koje spajaju čitanje s djeci primjerenom kazališnom umjetnošću u godini koju je Vlada Republike Hrvatske proglasila godinom čitanja i koje im pomažu da otkrivaju ljepotu čitanja i skrivenih svjetova literarnih djela. Projekt je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Detaljniji opis: 

Kako bismo djeci olakšali čitanje, naučili ih čitati s razumijevanjem, upoznali ih s ljepotom riječi i stvaranjem rečenica i otkrivanjem značenja literarnog predloška te im probudili zanimanje za čitanjem različitih književnih djela, osmislili smo radionicu u kojoj iščitavamo različite književne predloške, u ovoj radionici slikovnice Pike Vončine, te ih interpretiramo na različite načine, a ponajviše se služimo resursima koje nudi pripovjedno kazalište. Potreba za pričanjem i slušanjem priča postoji od pamtivijeka i utkana je u srž čovjeka. Djeca bez priče ne mogu život ni zamisliti. Pripovjedač je taj koji drži pažnju slušatelja i naučiti dobro pripovijedati, čitati i interpretirati priču korisno je na više razina u svakoj životnoj dobi. Želja nam je da svako dijete pronađe smisao napisane priče i prenese ga interpretativno u vizualni svijet kazališta. Iskusni glumac i predavač na dramskoj akademiji Damir Orlić naučit će male polaznike kako čitati priče s razumijevanjem, koliko je bitna svaka rečenica i svaka riječ u njoj te kako tim pričama dati neki novi oblik.  

Vrijeme održavanja: 28. 6. – 30. 6. od 10 do 13 sati 

Dob: 7 – 9 (završen 1. ili 2. razred osnovne škole)

Organizator: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Voditelji: Damir Orlić i Vedrana Balen Spinčić

Mjesto održavanja: Dječja kuća (kontejner)  

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail propaganda@gkl-rijeka.hr uz naznaku naziva programa, termina i dobi polaznika.  

max. broj polaznika 10

Cijena trodnevne radionice iznosi 200,00 kn.

Događanje je dio festivala Tobogan 2021. Cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content