radionica

Djeca se često susreću s tekstovima i lektirnim naslovima koje teško čitaju s razumijevanjem. Kako se kazalište bavi iščitavanjem suštine teksta, onoga što je skriveno u podtekstu i riječima autora, autorski tim iz redova riječkog lutkarskog kazališta (Petra Šarac, Vedrana Balen Spinčić, Damir Orlić i Zlatko Vicić) osmišljavaju radionice koje spajaju čitanje s djeci primjerenom kazališnom umjetnošću u godini koju je Vlada Republike Hrvatske proglasila godinom čitanja i koje im pomažu da otkrivaju ljepotu čitanja i skrivenih svjetova literarnih djela. Projekt je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Detaljniji opis: 

S rimom ili bez, u stihu ili u proznom obliku, apstraktna ili doslovna… kakva god bila, poezija je uvijek čarobna i više nego ijedna druga književna vrsta nudi višesmislenost. Dakako, ako je znamo čitati i otkriti čaroliju igre riječima. Jedna je od najapstraktnijih književnih vrsta i u kazalištu zbog toga rjeđe zastupljena. U ovoj radionici vrsna glumica Petra Šarac povest će djecu na put čitanja poezije i kako od samo par stihova stvoriti poetsku priču te je pretočiti u izvedbenu umjetnost. Krenut ćemo od nekih poznatih lektirnih knjiga poezije, a završiti s manje poznatim stihovima kako bi djeca bila slobodnija u čitanju i stvaranju kazališnog izraza te lišena možda već naučenih obrazaca interpretacije. Radionica je u tom smislu vrlo izazovna, poticajna i maštovita i otkriva novu dimenziju i smisao poezije. 

Vrijeme održavanja: 5. 7. – 7. 7. od 10 do 13 sati 

Dob: 8+

Organizator: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Voditeljice: Petra Šarac i Vedrana Balen Spinčić

Mjesto održavanja: Dječja kuća (kontejner)  

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail propaganda@gkl-rijeka.hr uz naznaku naziva programa, termina i dobi polaznika.  

max. broj polaznika 10

Cijena trodnevne radionice iznosi 200,00 kn.

Događanje je dio festivala Tobogan 2021. Cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content