Ciklus Gradske knjižnice Rijeka posvećen osnaživanju pojedinca i zajednice “Otporna knjižnica, otporna zajednica” novu sezonu otvara u ožujku zanimljivim susretima – jedan će biti posvećen hrani, a drugi koji ćemo uskoro najaviti mentalnoj snazi mladih. 

U prostoru Dječje kuće (kompleks “Benčić”) 17. 3. u 18 sati u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka bit će održana obiteljska radionica “Kuharmonija”. Cilj radionice je kroz druženje i profesionalno vođenje dodatno naglasiti koliko je za stvaranje otpornosti važna zdrava prehrana, zdravije prehrambene navike…

Voditeljica Dolores Teofilović iz škole kuhanja “Kuharmonija” demonstrirat će kuhanje nekoliko takvih jela, uz degustaciju i  dijeljenje recepata. 

Na radionici može sudjelovati 16 sudionika odnosno 8 parova (dijete + 1 roditelj). Prijave su obvezne na mail prijave.programi@gkri.hr.

Ažuriranje 11.3.: Radionica je popunjena!

Tko je voditeljica? 

Zovem se Dolores, imam 31 godinu i rođena sam u Vukovaru. Školovala sam se na Veleučilištu u Rijeci, te sam stekla status „diplomirani specijalist poduzetništva“. Završila sam privatnu školu kuhanja „Kul In“, gdje sam usavršila svoje prethodno znanje iz kulinarstva na temu francuske i talijanske kuhinje.

Zašto baš kuhanje? Hrana za mene ima jedno posebno mjesto u mom životu. Ona nije samo neizostavna potreba, ona je utjeha, nagrada i nešto zbog čega se uvijek osjećamo dobro. Ona je tradicija, a i rukopis i ostavština naših predaka. Možda kuhanje nije moja prva struka, ali je zasigurno moja prva ljubav. Preuzimanje kormila u Kuharmoniji je zasigurno moj najljepši posao koji sam ikada obavljala. Raditi u prekrasnom ambijentu u interakciji s ljudima, prenositi nekome svoje znanje i ljubav u isto vrijeme. Ono što me najviše veseli i zašto toliko volim ovaj posao je ta promjena koju vidim na polaznicima nakon tečaja. Ona sreća i samopouzdanje koju imaju nakon svakog skuhanog jela. Upravo su to razlozi zašto se time bavim.

Što je Kuharmonija? 

Kuharmonija je prva i jedina škola kuhanja u Rijeci koja nastoji biti jedno zanimljivo mjesto gdje se osjećate ugodno i dobrodošlo, te da ga doživite kao mjesto gdje možete dobiti znanje, naći odgovore na svoja pitanja, uživati u kuhanju i  jednostavno se družiti. U bogatom programu radionica voljeli bi polaznicima približiti kuhanje i svu tu ljubav koju prenosimo s koljena na koljeno, ne bi li se prisjetili tradicionalnih recepata kao ostavština svojih baka i prabaka i usavršili ta jela svojim osobnim potpisom.

Također bi htjeli bi probuditi radoznalost u Vama o tome što se krije u kuhinjama drugih kultura nudeći radionice iz daleke Indije, Japana, Francuske ili nama bliske Italije. Htjela bi našim polaznicima pružiti jedno novo iskustvo kako bi možda upotpunili i promijenili okus tradicionalnog ručka ili čak sami spravili recept daleke egzotične zemlje u vlastitoj kuhinji.

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života – psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama… Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama.  Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” koji je dio obilježavanja 2021. kao Godine čitanja pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content