Nula je lutkarska predstava koja vas vodi u životnu avanturu jednog posebnog broja koji traži svoje mjesto pod suncem. Ova raspjevana edukativna priča uči nas prihvaćanju drugih i samih sebe.

Tema predstave je lik Nule koji gledatelje upoznaje s matematičkim strukturama kroz predstavljanje pojmova skupova i složenijih matematičkih struktura te ih potiče na razvijanje logičkog i matematičkog učenja. Istovremeno ih osnažuje za razumijevanje različitosti i vlastitog identiteta čime se otvaraju matematička, društvena i kulturološka pitanja.

Marija Maksimović je rođena i živi u Rijeci. Završila je studij Matematike i informatike na Filozofskom fakultetu u Rijeci i doktorirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, područje matematika. Radi na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci kao docentica. U slobodno vrijeme se bavi suvremenim plesom i glumom. Sudjelovala je kao koautorica i izvođačica u raznim projektima i predstavama. Autorica je i izvođačica u predstavama Male tajne profesorice Šifrice (2018.) i Nula (2021.).

Plesni zbirkus – festival izvedbenih umjetnosti za djecu, manifestacija je za djecu i odrasle koju osmišljavaju djeca, i koja na različita mjesta u Rijeci dovodi niz predstava suvremenog plesa, novog cirkusa i interdisciplinarnih i kazališnih izvedbi kao i radionica na kojima se djeca mogu upoznati i okušati u vještinama tih izvedbenih područja. Plesni zbirkus jedina je manifestacija u regiji koju selektiraju djeca, čime se jamči zabavan i edukativan program za riječke klince na koji su pozvani i odrasli.

Kako se prijaviti provjerite ovdje.

Susret suradnički podržava Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content