Mularija, emisija na čakavskom narječju, posebna je po tome što govori o brojnim temama, ali prvenstveno iz dječje perspektive. Emisiju vode i uređuju učiteljice Sanja Albaneže, Tatjana Bonazza Čekada i Marina Mavrinac Matulja, uz svoje „male goste“ – učenike osnovnih škola iz našeg kraja. 

Vrijeme održavanja: 27.4. u 18 i 30

Lokacija: Dječja kuća (Dječji odjel Stribor)

Izvođač: Mularija

Cilj ovog projekta je promicanje govora i kulture našega kraja. Uz voditeljice i ekipu iz “Mularije” sudjelovat će i učenici OŠ – SE Dolac koji pohađaju čakavsku grupu pod vodstvom učiteljice Irene Bučić Kliman. Tema ove emisije bit će Dječji odjel Stribor i njegov “čakavski kantunić”.

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content