Damira Urbana nije potrebno previše predstavljati, ali Damira Urbana koji vam u ponedjeljak čita priču? E to je nešto drugačije… I to ne bilo koju već o kralju koji je zabranio mrak!

Vrijeme održavanja: ponedjeljak 25. 4. u 18 sati

Lokacija: Dječja kuća (Dječji odjel Stribor)

Izvođač: Damir Urban

Dob: 5 + 

Partner: Školska knjiga

Prijava: prijave.programi@gkri.hr 

Susret je popunjen i prijave se više ne primaju!

Bio jednom dječak koji se bojao mraka. To nije neobično jer se većina djece ponekad boji mraka. No ovaj je dječak bio princ, a kada je postao kralj, odlučio je nešto poduzeti protiv mraka. Zabranit će ga. Kraljeva zabrana mraka, postavljanje umjetnoga sunca i uvođenje protumračnih zakona čini se kao sjajna ideja. Građani više ne moraju strahovati pred čudovištima, strepiti zbog kriminala ili bilo koje druge nevolje koju donosi mrak. No što će se dogoditi kada građane izludi nedostatak sna i kada se odluče pobuniti? Hoće li se kralj suočiti sa svojim strahom i ugasiti svjetla? Kralj koji je zabranio mrak predivna je priča o tome kako nam je mrak potreban da bismo znali cijeniti svjetlost.

Održavanje susreta partnerski je podržala Školska knjiga, izdavač hrvatskog izdanja slikovnice Kralj koji je zabranio mrak.  

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content