Plesni zbirkus – festival izvedbenih umjetnosti za djecu, manifestacija je za djecu i odrasle koju osmišljavaju djeca, i koja na različita mjesta u Rijeci dovodi niz predstava suvremenog plesa, novog cirkusa i interdisciplinarnih i kazališnih izvedbi kao i radionica na kojima se djeca mogu upoznati i okušati u vještinama tih izvedbenih područja. Plesni zbirkus jedina je manifestacija u regiji koju selektiraju djeca, čime se jamči zabavan i edukativan program za riječke klince na koji su pozvani i odrasli.

Sve detalje o ulaznicama pronađite ovdje.

Festival Plesni zbirkus organiziraju djeca, Vijeće mladih Benčić i Prostor Plus. Plesni zbirkus realizira se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Odjela za kulturu Grada Rijeke.

Koju poruku o rodnoj ravnopravnosti prenose tradicionalne bajke, jedna od prvih metoda obrazovanja s kojom se djeca susreću? Mogu li se neprihvatljive situacije u bajkama promijeniti bez upotrebe čarobnih moći?

Priču o Pepeljugi svi znamo. Pepeljuga je kći bogatog trgovca. Nakon što joj majka umre, otac se ženi drugom ženom. Njezina nova maćeha i polusestre tjeraju je na teške i dosadne poslove, što Pepeljugi otežava život. Ali štap dobre vile je slomljen, duh u boci je na odmoru, princ više nije šarmantan, a zlatna ribica se ne javlja na telefon. Što Pepeljuga može učiniti sama, kako bi bajka bila poštena i pravedna? Pomozite nam u prepričavanju ove priče i recite nam kako biste pomogli Pepeljugi.

Ova eksperimentalna istraživačka predstava kombinira različite kazališne elemente posebno se oslanjajući na kazalište potlačenih, interaktivna je i edukativna, a namijenjena je djeci, mladima i odraslima.

Izvodi: Transformator / SLO

organizira: djeca, Vijeće mladih Benčić i Prostor Plus

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content