MMSU Lab je tjedni format likovno-kreativnih radionica koje inspiraciju nalaze u radovima čuvanim u zbirkama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Od travnja do kraja lipnja ciklus radionica MMSU Lab-a bit će kroz teme, motive i tehnike povezan s trenutnom muzejskom izložbom ‘Riječi za gledanje’. Izložba je to koja okuplja pedesetak umjetničkih radova iz muzejskog fundusa, okupljenih oko tema ‘riječi i slike’ u širokom rasponu medija; od stripova, slika, fotografija, grafika i plakata do skulptura, instalacija i video radova. Ovo će također biti prilika da tijekom radionice prošetamo iz Dječje kuće u Muzej kroz nedavno obnovljen stari industrijski most.

U ovom posebnom izdanju radionice MMSU Lab-a u goste na dolazi g. Emil Mandarić iz Udruga slijepih Primorsko-goranske županije, a povod su nam radovi na izložbi koji se mogu doživjeti dodirom kao i opisi radova koji su na ovoj izložbi prevedeni na Brailleovo pismo. Osim posjeta izložbi i taktilnih istraživanja upoznat ćemo se tako i okušati u pisanju Brailleova pismo, ali i otkriti kako su neki predmeti i igre prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama.
Očekuje nas mnoštvo taktilnog istraživanja te izoštravanja osjetila!

⁃ Datum održavanja: utorak 17.05.2022.

⁃ Vrijeme: 17:30 – 19:00 sati

⁃ Mjesto održavanja: Dječja kuća + Muzej moderne i suvremene umjetnosti

⁃ Dob: 8 – 11 godina

⁃ Voditelji: Emil Mandarić (Udruga slijepih Primorsko-goranske županije), muzejska pedagoginja Ivana Lučić
⁃ Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:

https://forms.gle/8Pn5gLs3AaoYqxuZ8

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content