MMSU Lab je tjedni format likovno-kreativnih radionica koje inspiraciju nalaze u radovima čuvanim u zbirkama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Od travnja do kraja lipnja ciklus radionica MMSU Lab-a biti će kroz teme, motive i tehnike povezan s trenutnom muzejskom izložbom ‘Riječi za gledanje’. Izložba je to koja okuplja pedesetak umjetničkih radova iz muzejskog fundusa, okupljenih oko tema ‘riječi i slike’ u širokom rasponu medija; od stripova, slika, fotografija, grafika i plakata do skulptura, instalacija i video radova. Ovo će također biti prilika da tijekom radionice prošetamo iz Dječje kuće u Muzej kroz nedavno obnovljen stari industrijski most.

Na radionici ‘Isprepletene siluete’ ćemo na dugačkoj stazi od papira iscrtati vlastite siluete i oslikati ih, a inspiracija će nam biti rad ‘Ja’ umjetnika Željka Jermana. Rad ‘Ja’ nastao na jednoj umjetničkoj akciji prije gotovo pedeset godina tako da je umjetnik legao na fotografski papir i izložio ga djelovanju sunca te je tako na papiru ostala njegova silueta.

⁃ Dob: 6 – 10 godina

Voditeljica: muzejska pedagoginja Ivana Lučić
Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:
https://forms.gle/rFcrVYrD9nyVrnDW9

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content