MMSU Lab je tjedni format likovno-kreativnih radionica koje inspiraciju nalaze u radovima skrivenih zbirki Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. U ovoj epizodi spojit ćemo ‘Tjedan dobre dječje knjige’ i novu muzejsku izložbu ‘Riječi za gledanje’. Izložba je to koja okuplja pedesetak umjetničkih radova iz muzejskog fundusa, povezanih kroz temu ‘riječi i slike’ u širokom rasponu medija; od stripova, slika, fotografija, grafika i plakata do skulptura, instalacija i video radova.

Tema radionice će nam biti ‘Alisa u zemlji čudesa’ pa ćemo za početak istražiti kako je sve Alisa inspirirala arhitekta za osmišljavanje Dječje kuće, a zatim ćemo preko obnovljenog tvorničkog mosta krenuti u Muzej. Tamo ćemo Alisu potražiti u izloženom umjetničkoj instalaciji ‘Nonsense’ umjetnice Milijane Babić te ćemo se inspirirani istraženim motivima poigrati u kreativnoj radionici.

Dob: 7 – 11 godina

Datum održavanja: utorak 26.04.2022.: 17:30 – 19:00 sati

Mjesto održavanja: Dječja kuća + Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Voditeljica: muzejska pedagoginja Ivana Lučić

Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti u suradnji sa Gradskom knjižnicom Rijeka povodom Tjedna dobre dječje knjige

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:

https://forms.gle/SLGVGzdkxN9mh53k7

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content