MMSU Lab je tjedni format likovno-kreativnih radionica koje inspiraciju nalaze u radovima čuvanim u zbirkama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Od travnja do kraja lipnja ciklus radionica MMSU Lab-a biti će kroz teme, motive i tehnike povezan s trenutnom muzejskom izložbom ‘Riječi za gledanje’. Izložba je to koja okuplja pedesetak umjetničkih radova iz muzejskog fundusa, okupljenih oko tema ‘riječi i slike’ u širokom rasponu medija; od stripova, slika, fotografija, grafika i plakata do skulptura, instalacija i video radova. Ovo će također biti prilika da tijekom radionice prošetamo iz Dječje kuće u Muzej kroz nedavno obnovljen stari industrijski most.

Na radionici ‘Crtanje misli’ prljati ćemo prste u tehnici tuša i stvarati autoportrete na koje ćemo nadograđivati i crtati svoje česte misli, a kao inspiracija za to poslužit će nam izloženi rad ”Shvatiti sebe” autorice Nives Kavurić-Kurtović koji ćemo prethodno proučiti i razgledati na izložbi u muzeju.

⁃ Mjesto održavanja: Dječja kuća + Muzej moderne i suvremene umjetnosti

⁃ Dob: 8 – 11 godina

⁃ Voditeljica: muzejska pedagoginja Ivana Lučić


Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:

https://forms.gle/yXsxjzNGu7Fa9u3U9

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content