Muzej moderne i suvremene umjetnosti 18. svibnja, na Međunarodni dan muzeja, predstavlja edukativne karte za aktivan posjet muzeju. Podijeljene u deset različitih kategorija, karte s kratkim uvodom u pojedini pojam, postavljenim pitanjima i pripadajućom ilustracijom, potiču posjetitelje na razmišljanje, zamišljanje i priču o muzejskim i umjetnički temama.

MMSU karte za aktivan posjet muzeju nastale su u suradnji s kustosom i muzejskim pedagogom Markusom Waitschacherom, odnosno u suradnji s Odjelom za edukaciju Neue Galerie Graz, Universalmuseum Joanneum. Waitschacher je za vrijeme boravka u riječkoj Kamov rezidenciji, predložio da se za potrebe edukativnog muzejskog programa, prenamjene, i novim sadržajem nadopune, edukativne karte koje je s kolegama razvio u Grazu. Karte su se pokazale kao vrijedan alat, koji se može koristiti samostalno ili fleksibilno uklopiti u radionice i vodstva.  

Pitanja usmjeravaju djecu da uče vizualizirajući, uspoređujući muzejske prakse s njima bliskom svakodnevnim pojmovima i navikama, razmišljajući o onome što nekom radu prethodi i onome što mu budućnost nosi, razvijajući imaginaciju kako bi postav ili sam rad mogli biti drugačiji. Set sadrži i devet akcijskih karata, koje dodatno potiču na kretanje prostorom i kreativnu interpretaciju radova te neformalno učenje u muzeju. 

MMSU karte su nastale uz podršku Grada Rijeke i Kulturnog odjela Regije Štajerske, koji je uz produkciju karata, putem rezidencijalne mreže STYRIA-ARTIST-IN-RESIDENCE, financirao boravak kustosa u rezidenciji.

📅 Datum održavanja: četvrtak 18.5.
⏰ Vrijeme: 17:00 – 18:00 sati

🌏 Mjesto održavanja:  Dječja kuća + MMSU

📝 Dob: djeca 8 – 11 godina
🙋‍♀️ Voditeljice: Ivana Lučić i Kora Girin
🏛 Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:

https://forms.gle/jXmrPj79zinWfCSU6

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content