Lanina škola spisateljice Mirne Brođanac priča je o prvom školskom danu jedne obične djevojčice koja je, na svoj divan način, vjerojatno najneobičnija osoba koju ćete upoznati. Prvi dan škole je veliki izazov za sve, a koliko je to golem, strašan i važan događaj za djevojčicu u crvenim invalidskim kolicima, mnogi će po prvi puta otkriti baš u ovoj priči. Između ovih korica naći ćemo snagu potrebnu da s više životne strasti i vedrine prilazimo životu i prevladavamo svakodnevne prepreke – koje su u Laninom slučaju itekako opipljive, ali i mogućnost da se poistovjetimo s hrabrom malom junakinjom i razmislimo o ljudima pokraj nas.

Mirna Brođanac je rođena 1992. godine u Slavonskom Brodu. Većinu djetinjstva provela je u Đakovu, koje i danas zove svojim rodnim gradom. U Zagreb je došla jer joj se činilo da je to grad koji je pružio najviše mogućnosti svim hrvatskim građanima, posebno osobama s invaliditetom. Diplomirala je komparativnu književnost i hrvatski jezik i književnost te je magistra bibliotekarstva. Piše kratke priče i pjesme.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka & V.B.Z.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content