Dvadeset i dvije godine nakon izvornog Matrixa, distopijskog znanstveno-fantastičnog fenomena koji je ponudio revolucionarne tehnicko-filozofsko-subkulturne ideje i s pravom postao jednom od najboljih filmova na svijetu, te zauvijek promijenio nacin snimanja akcijskih filmova, stiže nam novo “mindblowing” iskustvo! 

Matrix Uskrsnuća četvrti je dio Matrix franšize (nakon Matrixa 1999., uslijedili su The Matrix Reloaded, te The Matrix Revolutions, oboje 2003.godine) koja tematizira tehnološki pad čovječanstva, umjetnu inteligenciju i virtualnu stvarnost, fokusirajući se na napore Nea, Trinity i Morpheusa koji pokušavaju osloboditi svijet od ovog sistema. 

U ovom se nastavku vraćamo u svijet dvojne realnosti- jedne, svakodnevnog zivota i druge, onoga sto se krije iza toga. Ne bi li saznao je li njegova stvarnost fizički ili mentalni konstrukt, ne bi li zaista spoznao sam sebe, gospodin Anderson (aka.Neo), još će jednom biti primoran odlučiti da slijedi bijelog zeca. A ako je do sada išta naučio, to je da je izbor, iako iluzoran, ipak jedini put u – ili iz Matrixa. Neo to već zna. No ono čega nije svjestan jest to da je Matrix jači i opasniji nego ikad do sad. 

Redateljica Matrixa Lana Wachowski, dio je tima Wachowskis, koji tvori sa svojom sestrom Lilly, a veći su dio svojih karijera provele upravo pod ovim imenom koje stoji iza nekih od najpoznatijih akcijskih filmova. Osim Matrix franšize to su V for Vendetta, Cloud Atlas, Jupiter Ascending i mnogi drugi, uključujući i poznati Netflixov serijal Sense8.

Film ima podnaslove na hrvatskom.

Termini prikazivanja u siječnju:

nedjelja, 23.1.2022. u 19:00

subota, 29.1.2022. u 19:00

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25 kn

Izvorni naziv: The Matrix Resurrections

Režija: Lana Wachowski

Scenarij: Lana Wachowski, David Mitchell, Aleksandar Hemon

Uloge: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff

Glazba: Johnny Klimek, Tom Tykver

Produkcija: Village Roadshow Pictures, NPV Entertainment, Silver Pictures

Distributer: Blitz

Trajanje: 148 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content