Slikoviti obalni gradić talijanske rivijere idealno je mjesto za doživljaj nezaboravnog ljeta – upravo ovdje dječak Luka svoje vrijeme provodi u okruženju koje bi mogao samo poželjeti. Savršeni dani ispunjeni hrpama sladoleda i ukusne mediteranske hrane, te beskrajnim vožnjama skuterom uz more, ubrzo će postati još uzbudljiviji. Upoznavši Alberta, svog novog najboljeg prijatelja, Luka ubrzo dobiva ravnopravno društvo za zajedničko uživanje u svim pustolovinama. No, njihovoj beskrajnoj zabavi prijeti duboko čuvana tajna – Luka i Albert zapravo su morska bića iz jednog posve drugog svijeta koji se skriva tik ispod plavetnila morske površine.

Iz znamenitog Pixar studija dosad je izašlo preko dvadeset dugometražnih animiranih filmova koji uvijek iznova svojom tehnikom te maštovitim i originalnim pričama pomiču granice u svijetu animacije. Stoga ne čudi što se filmovi iz Studia Pixar (U potrazi za NemomJuhu-huWALL-EUpPriča o igračkamaAuti) ubrajaju u moderne klasike animiranog filma.

Trenutno u najavi imaju čak četiri filma, jedan od kojih je i Luka, svojevrsna posveta redateljevom djetinjstvu, te ujedno film kojeg je on sam opisao kao odavanje počasti Felliniju i drugim klasicima talijanske kinematografije.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Termini prikazivanja u rujnu:

Petak, 3. 9. 2021. u 18:00 h

Nedjelja, 26. 9. 2021. u 18:00 h

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25 kn

Izvorni naziv: Luca

Režija: Enrico Casarosa

Scenarij: Jesse Andrews, Mike Jones

Uloge: (glasovi): Bartol Rajčić, Marko Ožbolt, Lola Juran, Marko Petrić, Mirela Brekalo Popović

Animacija: David Juan Bianchi, Kim White

Montaža: Catherine Apple, Jason Hudak

Glazba: Dan Romer

Produkcija: Pixar Animation StudiosWalt, Disney Pictures

Distribucija: Blitz

Trajanje: 105 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content