Povodom 20. godišnjice jednog od najboljih i najuspješnijih animiranih filmova za cijelu obitelj, na veliko platno kina Dječje kuće slavljenički stiže Ledeno doba!

Prošla su puna dva desetljeća otkako su vuneni mamut Manny i ljenjivac Sid na početku ledenog doba otkrila izgubljeno dijete i krenula u uzbudljivu misiju pronalaska njegovog doma.

Naime, prije 20 000 godina Zemlju je zadesio početak ledenog doba. Da izbjegnu opasnost smrzavanja, sve su životinje krenule u toplije krajeve, putem juga, izuzev životom razočaranog mamuta Manfreda i vječno lijenog, ali izuzetno pričljivog ljenjivca Sida koji je prespavao odlazak svoje vrste. Tako mrki Manfredo nevoljko dobiva pratnju, a neobičnom se dvojcu priključi i napuštena ljudska beba Roshan koju životinje odluče vratiti kući. Na toj im se misiji pridružuje opaki sabljozubi tigar Diego i prapovijesna vjeverica Scrat s prirodnim nagonom da zakapa žirove. No kada Scrat pokuša provesti svoju životnu misiju s jednim nesretnim žirom, pokrene razorne događaje.

O velikom uspjehu animiranog filma Ledeno doba svjedoči oskarovska nominacija za najbolji animirani film, ali i pokretanje istoimene franšize koja je sve do 2016. iznjedrila još četiri nastavka avantura iz ledenom dobu. Ipak, kritika i publika su složni, nema do prvog dijela!

Program KULtnih filmova u Dječjoj kući inačica je dugogodišnjeg programa Art-kina Kultno kino koji – u ovom slučaju – na veliko platno kina Dječje kuće donosi igrane i animirane filmove za cijelu obitelj koji su obilježili odrastanje brojnih generacija.

Film se prikazuje na engleskom jeziku s hrvatskim titlovima.

Termin prikazivanja:

nedjelja, 30. listopada u 19 sati

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25,00 kn

Žanr: animirani / avantura

Godina: 2002.

Zemlja: Sjedinjene Američke Države

Režija: Chris Wedge

Scenarij: Michael Berg, Michael J. Wilson, Peter Ackerman

Montaža: John Carnochan

Glasovi: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary

Glazba: David Newman

Produkcija: Blue Sky Studios, Twentieth Century Fox Animation

Distribucija: Con Film / Filmbank Media

Trajanje: 81 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content