Povodom 80. godišnjice jednog od najboljih i najuspješnijih crtanih filmova iz studija Disney, na veliko platno kina Dječje kuće slavljenički stiže Bambi!

Bambi je lane koje će jednog dana nositi titulu princa šume, koju danas ponosno nosi njegov otac, čuvar svih šumskih stvorenja. Kada nije uz omiljenu majku, radoznalo i veselo lane provodi vrijeme s prijateljima, zecom Thumperom, srnom Faline i tvorom Flowerom. No jednog dana tragedija pogodi šumu – lovci uhvate njegovu majku, a bambi mora smoći snage da odraste bez njene potpore i ljubavi.

Uz tri nominacije za Oskara (najbolji zvuk, najbolja pjesma i originalna glazba) ovaj bezvremeni crtić o gubitku, odrastanju, ljubavi i hrabrosti na listi je Američkog filmskog instituta 10 najboljih animacija zauzeo visoko treće mjesto.

Program KULtnih filmova u Dječjoj kući inačica je dugogodišnjeg programa Art-kina Kultno kino koji – u ovom slučaju – na veliko platno kina Dječje kuće donosi igrane i animirane filmove za cijelu obitelj koji su obilježili odrastanje brojnih generacija.

Film se prikazuje sinkroniziran na hrvatski jezik.

Termin prikazivanja:

nedjelja, 20. studeni u 18 sati

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25,00 kn

Žanr: animirani

Godina: 1942.

Zemlja: Sjedinjene Američke Države

Režija: David Hand

Glasovi: Dan Kanceljak, Ivan Glowatzky, Matija Duda

Scenarij: Perce Pearce, Larry Morey, Felix Salten (pripovjetka)

Montaža: Thomas Scott

Glazba: Frank Churchill, Edward H. Plumb, Leigh Harline

Produkcija: Walt Disney Animation Studios

Distribucija: Con Film / Filmbank Media

Trajanje: 69 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content