U sklopu programa Krenimo od 0! kojeg Art-kino organizira u kinu Dječje kuće, a namijenjen je predškolcima koji se prvi puta susreću s kinom, po završetku kratkog animiranog bloka filmova Koyaa i nestašni predmeti – u subotu, 27. siječnja u 16:30 sati u Šumi Striborovoj – za one koji žele nešto više od kina, održat će se kratka popratna radionica izrade optičkih igračaka namijenjena predškolcima.

Cilj je radionice dodatno uljepšati mališanima prvi odlazak u kino, uz zabavnu i edukativnu aktivnost ispunjenu šarenim iluzijama i očaravajućim optičkim čudima. Izrađivat ćemo igračke koje imaju moć stvaranja iluzije pokreta.

Radionica je za sve one koji su fascinirani optičkim iluzijama, a vole crtati, lijepiti i rezati. Na ovoj radionici polaznici će imati priliku naučiti kako zavarati svoje oko i izraditi vlastitu optičku igračku koju će moći ponijeti kući.

Maksimalan broj sudionika na radionici ograničen je na 10, uz obveznu prethodnu prijavu na ana.jurcic@art-kino.hr (uz potvrdu organizatora o sudjelovanju).

Radionica se ne naplaćuje.

Krenimo od 0! (Let’s start from 0!) novi je projekt Art-kina financiran od strane Europe Cinemas u sklopu Collaborate to Innovate inicijative. Radi se o novom projektu pokrenutom ove godine u sklopu inicijative Collaborate to Innovate mreže europskih nezavisnih kina Europa Cinemas kojim koordinira splitsko Kino Mediteran, a u njemu pored Art-kina sudjeluju i Kinematografi Dubrovnik, javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Art-kino će s provedbom programa započeti krajem 2023. godine u prostorima Dječje kuće, a projekt će trajati do lipnja 2024. godine.

Cilj projekta razvoj je nove publike te njihove edukacije od najranije dobi budući da su u programskom fokusu obitelji s djecom do sedam godina. Naime, programima će se ukazati na činjenicu da je od iznimne važnosti djecu od najranije dobi upoznavati s raznolikom kulturnom produkcijom kako bi se u budućnosti izbjegle jednostranost i isključivost kod odabira iste, kao i suživljavati ih s prostorom kinodvorane kao ‘prirodnim okolišem’ filma.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content