Uz program Krenimo od 0! – namijenjen djeci predškolske dobi koja se prvi puta susreću s kinom – obilježavamo treći rođendan Dječje kuće uz projekciju animiranog filma Ježeva kuća, druženje s Medom te uz jednu bodljikavu radionicu!

Ježeva kuća kratkometražni je animirani film autorice Eve Cvijanović iz 2017. godine izrađen tehnikom stop-animacije, prema kultnoj poemi Branka Ćopića.

Uz glas Rade Šerbedžije i glazbu Darka Rundeka, u bujnoj i raskošnoj šumi pratimo jednog vrijednog ježa koji će šumske razbojnike: vuka, medvjeda, divlju svinju, ali i lukavu liju – naučiti da na svijetu nema mjesta poput doma.

Program Krenimo od 0! sastavljen je od kratkog bloka domaćih animiranih filmova koji su djeci do 7 godina bliski temom, trajanjem i vrstom animacije što ih čini idealnima za prvi susret predškolaca s kinom.

Ovoj rođendanskoj ediciji programa Krenimo od nule! pridružiti će se umjetnici Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Luči Vidanović i Zlatko Vicić .

Tako će projekciju animiranog filma Ježeva kuća, mališani gledati u društvu lika Mede, jednog od onih radoznalih šumskih životinja koje su htjele vidjeti Ježurkin dom. Lik Mede na sceni Gradskog kazališta lutaka Rijeka već više od 20 godina igra nagrađivani glumac – lutkar Zlatko Vicić, a prije i nakon projekcije djeca će se moći družiti s njim, razgovarati, fotografirati…

Trajanje bloka je 15 minuta, a po završetku projekcija najmlađim gledateljima bit će uručene diplome za njihove prve kino korake.

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 4 EUR

Luči Vidanović, lutkarska likovna umjetnica, za ovu je prigodu osmislila malu popratnu obiteljsku radionicu namijenjenu najmlađoj djeci, a izrađivati će ježiće od recikliranog materijala.

Jež, osim što voli svoj dom, izuzetno cijeni prirodu, pa je tako za ovu radionicu ekologija poslužila kao misao vodilja. Djeca će s Luči raditi ježeve i male vjetrenjače koje će za uspomenu moći ponijeti kući.

Radionica se održava po završetku projekcije u Šumi Striborovoj. Sudjelovanje na radionici je besplatno i prijave nisu potrebne.

Krenimo od 0! (Let’s start from 0!) novi je projekt Art-kina financiran od strane Europe Cinemas u sklopu Collaborate to Innovate inicijative mreže europskih nezavisnih kina Europa Cinemas. Projekt koordinira splitsko Kino Mediteran, a u njemu, pored Art-kina, sudjeluju i Kinematografi Dubrovnik, javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Projekt je sufinanciran i od strane Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Cilj projekta razvoj je nove publike te njihove edukacije od najranije dobi budući da su u programskom fokusu obitelji s djecom do sedam godina. Naime, programima će se ukazati na činjenicu da je od iznimne važnosti djecu od najranije dobi upoznavati s raznolikom kulturnom produkcijom kako bi se u budućnosti izbjegle jednostranost i isključivost kod odabira iste, kao i suživljavati ih s prostorom kinodvorane kao ‘prirodnim okolišem’ filma.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content